Investuotojai baiminasi, kad didėjant palūkanų normoms, ekonomiką gali ištikti recesija. Šiandien 14.45 val. Lietuvos laiku sprendimus skelbs ECB. Spėjama, kad bus pranešta apie turto supirkimo programos pabaigą birželio mėn. ir apie galimai artėjantį palūkanų normų didinimą liepos mėn. posėdyje. Sprendžiant iš palūkanų normų ateities sandorių, rinkos dalyviai iki metų pabaigos jau tikisi 4-5 bazinės palūkanų normos padidinimų euro zonoje.

JAV Vertybinių popierių ir biržų komisijos vadovas G. Gensler'is pristatė prekybos taisyklių pakeitimus, kurie laikomi atsaku į chaotišką prekybą „GameStop Corp“ ir kitų internetinių pokalbių svetainėse išpopuliarėjusių bendrovių akcijomis 2021-aisiais.

Brent“ tipo naftos kaina vakar pakilo 2,50 proc., iki 123,58 JAV dolerių už barelį. JAV vyriausybės 10-ies m. obligacijų pajamingumas vėl grįžo aukščiau psichologiškai svarbios 3 proc. ribos. JAV „Freeport“ suskystintų gamtinių dujų terminale įvykus sprogimui, jo veikla nutruks bent tris savaites. Iš šio terminalo buvo išvežama apie penktadalį visų gamtinių dujų į užsienį.

Penktadienį bus paskelbti gegužės mėn. infliacijos JAV duomenys. Manoma, kad metinis kainų augimo tempas išliko didesnis, negu 8 proc. (vartotojų kainų indekso prognozė – 8,2 proc., bazinės infliacijos – 5,9 procento). Taip pat bus paskelbta Mičigano universiteto vartotojų pasitikėjimo indekso gegužės mėn. reikšmė.

Baltijos šalių biržose – vasariškos nuotaikos. OMXB indekso vertė vakar padidėjo 0,19 proc., bendra trijų biržų apyvarta siekė 1,4 mln. eurų – mažiausiai nuo vasario vidurio. Tarp bent 30 tūkst. eurų prekybos apyvartą pasiekusių bendrovių didesniu, negu 1 proc. kainos pokyčiu, pasižymėjo tik „Silvano Fashion Group“ (-5,32 proc., iki 0,89 euro už akciją). Bendrovė prieš prasidedant prekybai paskelbė akcininkų susirinkimo sprendimų projektus, tarp kurių – siūlymas nemokėti dividendų iš 2021 m. uždirbto pelno.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją