Prognozuojama, kad rugpjūtį mėnesinė infliacija siekė 0,6 proc., o metinis įvertis bus 3,6 procento. Tokiems duomenims pasitvirtinus, tai būtų trumpalaikis infliacijos padidėjimas. Visgi vertinant bendrai, nuo 2022 metų vidurio infliacija JAV yra tendencingai mažėjanti ir prie to daugiausiai prisidėjo itin spartus bazinių palūkanų normų didinimas.

Tuo tarpu apkarpyta naftos pasiūla lemia tai, WTI rūšies naftos kaina laikosi ties 89 JAV dolerių už barelį lygiu, BRENT rūšies naftos kaina jau pasiekė 92 JAV dolerius už barelį ribą. Rinkos dalyviai nerimauja, kad kylančios naftos kainos gali sukelti papildomą infliacijos lūkesčių didėjimą.

Jau rytoj ECB skelbs sprendimą dėl bazinių palūkanų normų. Tai bus įdomus susitikimas tuo, kad šiuo metu rinkos vertina 45 proc. tikimybę, kad ECB dar kartą pakels bazines palūkanų normas. Taigi galima apibendrinti, kad rytdienos sprendimas yra sunkiai prognozuotinas.

Baltijos akcijų biržoje dominavo pardavėjai. OMXB indekso smuko 1,22 proc., bendra apyvarta siekė 2,9 mln. eurų. Aktyviausiai prekiauta „Tallink Grupp“ (-1,67 proc.) ir „Tallina Sadam“ (-0,82 proc.) akcijomis, jų atitinkamai perleista už 998 tūkst. ir 614 tūkst. eurų. Didžiausią neigiamą pokytį patyrė „Novaturas“ (-3,22 proc.).

Rugpjūčio mėnesį „Enefit Green“ (1,5 proc.) pagamino 28,8 proc. daugiau elektros, nei pernai tuo pačiu laikotarpiu. Aktyvumu išsiskyrė Baltijos obligacijų birža, bendra apyvarta siekė 916 tūkst. eurų. „LHV Group“ 2028 metais išperkamų obligacijų perleista už 372 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją