Tokio tendencingo optimizmo šioje JAV biržoje nebūta nuo rugpjūčio mėnesio. Tuo tarpu vienas pagrindinių Azijos rinkos indeksų MSCI ASIA kilo jau šeštą prekybos sesiją iš eilės. Kinija ketina skatinti ekonomiką didinant biudžeto deficitą, be to, Kinijos valstybei priklausanti „Central Huijin Investment Ltd.“ investavo į keletą didžiausių šalies bankų ir taip padidino savo akcijų dalį. Natūralu, kad kartu ir padidėjo rinkos dalyvių pasitikėjimas bankų sektoriumi. Šios priežastys lemia ir beveik 2 proc. Honkongo HANGSENG akcijų indekso didėjimą šįryt.

Investuotojai laukia JAV rugsėjo mėnesio infliacijos duomenų, kurie galėtų padėti spręsti dėl tolesnės FED pinigų politikos krypties. Prognozuojama, kad mėnesinė infliacija lėtės nuo 0,6 proc. rugpjūtį iki 0,3 proc. rugsėjį. Metinis vartotojų kainų lygis turėtų mažėti nuo 3,7 proc. iki 3,6 procento. Vertinant bendrai, infliacijos lėtėjimo kryptis yra akivaizdi, o vakar paskelbtas paskutinio FED susitikimo protokolas atskleidė, kad FED nariai iš esmės sutarė dėl stabilesnių ir aukštesnių palūkanų normų artimu metu pabrėžiant, kad svarbu subalansuoti riziką, kad palūkanos nebūtų pernelyg padidintos.

Dėl nuosaikesnės centrinių bankų retorikos pinigų politikos atžvilgiu, tęsiasi ir vyriausybių obligacijų pajamingumų mažėjimas. JAV 10 metų skolos VP pajamingumai mažėja ir per savaitę krito nuo 4,8 proc. iki 4,56 procento. Nerizikingomis laikomų Vokietijos obligacijų pajamingumai per atitinkamą laikotarpį mažėjo nuo beveik 3 proc. iki 2,71 procento. Labai panašios tendencijos išsilaiko ir kitų vyriausybių skolos vertybiniuose popieriuose.

Baltijos šalių rinkose reikšmingų naujienų paskelbta nebuvo. Aktyvumu išsiskyrė biržos flagmano „Ignitis Grupė“ prekyba – apyvarta viršijo 0,5 mln. eurų, akcijų kaina didėjo 0,5 proc. iki 20,1 euro už akciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją