Anglijos centrinis bankas pasekė FED pavyzdžiu ir bazinių palūkanų normų, siekiančių 5,25 proc., nepakeitė. Tai neatitiko analitikų lūkesčių, kurie tikėjosi, kad palūkanos bus padidintos iki 5,5 procento. Bazinių palūkanų normų nepakėlimas spaudos konferencijos metu aiškintas mažėjančia infliacija ir lūkesčiais, kad tokia tendencija išsilaikys ir ateityje. Po tokio sprendimo svaras pigo daugelio valiutų atžvilgiu. Pavyzdžiui, GBP/USD kursas šiuo metu yra 1,2288 JAV dolerio už svarą sterlingų.

Švedijos centrinis bankas, kaip ir prognozuota, 0,25 proc. pakėlė palūkanų normas ir jos šiuo metu yra 4 procentai. Labai tikėtina, tai palūkanų didinimo ciklas ties šiuo pakėlimu ir yra baigtas. Po sprendimo beveik rekordiškai pigi Švedijos krona kiek sustiprėjo. Šiuo metu EUR/SEK kursas yra maždaug 11,90 kronos už eurą. Tuo tarpu Šveicarijos centrinis bankas nepakėlė 1,75 proc. siekiančių bazinių palūkanų normų, o Norvegijos – kilstelėjo 0,25 proc. bazines palūkanų normas iki 4,25 procento.

Vokietijos 10 metų obligacijų pajamingumas padidėjo iki aukščiausio lygio (~2,74 proc.) nuo 2011 metų. Atsižvelgiant į aukštą infliaciją investuotojai vertina, kad ECB aukštesnes palūkanas turės laikyti ilgesnį laiką, t.y. bent jau iki kitų metų antros pusės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją