Pagrindinių JAV akcijų indeksų reikšmės mažėjo apie 1 proc., tiesa, ateities sandoriai indikuoja teigiamą JAV pirmadienio prekybos sesijos pradžią. Šįryt optimizmo nėra ir Azijos rinkose, kuriose dominuoja pardavėjai (NIKKEI -0,63 proc., HANGSENG -0,70 proc.). EUR/USD valiutos kursas svyruoja ties 1,057 JAV dolerio už eurą riba, o šiek tiek „stabilesnė“ Artimųjų Rytų aplinka turi įtakos WTI naftos kainai, kuri mažėja apie 1 proc. iki 87 JAV dolerių už barelį. Augant lūkesčiams, kad palūkanų normos gali išlikti esamuose lygiuose ilgesnį laiką, JAV 10 metų skolos vertybinių popierių pajamingumas artėja prie 5 proc. lygio. Saugiomis laikomų Vokietijos to paties termino obligacijų pajamingumai siekia beveik 2,9 procento.

Žvelgiant į šią savaitę, investuotojai lūkuriuos Australijos ir Japonijos infliacijos duomenų, taip pat seks Europos ir JAV ekonominio aktyvumo duomenis. Pavyzdžiui šiandien 17 val. Lietuvos laiku bus paskelbti spalio mėnesio euro zonos vartotojų pasitikėjimo rodikliai. Jie svarbūs tuo, kad padeda vertinti ekonominės padėties perspektyvas euro zonoje. Rytoj bus įdomu sulaukti S&P agentūros skaičiuojamų euro zonos paslaugų ir gamybos pasitikėjimo duomenų. Tuo tarpu ECB sprendimą dėl palūkanų normų skelbs ketvirtadienį. Prognozuojama, kad palūkanos išliks esamuose lygiuose.

Nuo pirmadienio „Eco Baltia“, didžiausia aplinkos tvarkymo įmonių grupė Baltijos šalyse, pradeda platinti 3 metų trukmės obligacijas. Bendrovė siekia pasiskolinti iki 10 mln. eurų, minimali investuojama suma siekia 100 tūkst. eurų, o investuotojams siūlomos 9 proc. metinės palūkanos. „Eco Baltia“ bendrovė teikia platų atliekų tvarkymo ir perdirbimo paslaugų spektrą ir kapitalo rinkose yra nebe naujokė. Priminsime, įmonė dar šį vasarį išplatino obligacijų už 8 mln. eurų. Naujų obligacijų platinimas vyks iki spalio 27 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją