Japonijos NIKKEI indekso reikšmė didėja 0,78 proc., Honkongo HANG SENG mažėja 0,15 procento. Ateities sandoriai indikuoja švelniai pozityvią prekybos sesijos pradžią ir Europoje.

Iš makroekonomikos rodiklių kalendoriaus verta išskirti šiandien skelbiamus D. Britanijos nedarbo lygio, Vokietijos ZEW ekonominių nuotaikų indekso duomenis.

Taip pat investuotojai laukia ryt skelbiamų JAV infliacijos duomenų. Prognozuojama, kad rugpjūtį mėnesinė infliacija siekė 0,6 proc., o metinis įvertis bus 3,6 procento. Bet kuriuo atveju, infliacija JAV nuo 2022 metų vidurio yra tendencingai mažėjanti ir prie to daugiausiai prisidėjo itin spartus bazinių palūkanų normų didinimas.

Savaitė Baltijos biržoje prasidėjo vangiai. OMXB indeksas smuktelėjo 0,18 proc., bendra biržų apyvarta siekė 965 tūkst. eurų. Aktyviausiai prekiauta „Enefit Green“ (-0,98 proc.) ir „Aprangos“ (-0,38 proc.) akcijomis, jų perleista atitinkamai už 167 tūkst. ir 119 tūkst. eurų. Oficialiame biržos sąraše didžiausią teigiamą pokytį pasiekė „Novaturas“ (+1,48 proc.). Rugpjūčio mėnesį „LHV Group“ (-0,55 proc.) konsoliduotas grynasis pelnas buvo 12,2 mln. eurų, o grupės nuosavo kapitalo grąža siekė 28,7 procento.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją