Šiuo metu bazinių palūkanų normų intervalas yra 5,25-5,5 procento. Tiesa, dėl sumažėjusios naftos pasiūlos reikia atkreipti dėmesį į augančias naftos kainas. Jei tokia tendencija išsilaikys ilgesnį laiką, gali padidėti infliacijos lūkesčiai, o tai kartu reikštų ir didėsiančią tikimybę, kad bazinių palūkanų kėlimo ciklas dar nebaigtas.

Valiutų rinkose stebimas tolesnis JAV dolerio brangimas. Nuo liepos vidurio JAV doleris euro atžvilgiu brango jau maždaug 5 procentais. Šįryt EUR/USD kursas svyruoja ties 1,0681 JAV dolerio už eurą lygiu. Žaliavų rinkose nežymiai atpigo tiek WTI (-0,82%), tiek BRENT (-0,86 proc.) rūšių nafta iki atitinkamai 90,38 ir 93,51 JAV dolerio už barelį lygio.

Baltijos šalių biržose toliau dominavo pardavėjai. OMXB indekso reikšmė smuktelėjo 0,4 proc., bendra Baltijos biržų apyvarta siekė 1,4 mln. eurų. Tarp 50 tūkst. eurų prekybos apyvartą pasiekusių bendrovių didžiausiu kainos pokyčiu išsiskyrė „Tallinna Vesi“ (-2,34 proc.) ir „Coop Pank“ (-1,03 proc.). Verta išskirti naujieną, kad tarptautinės ESG reitingų agentūros pozityviai įvertino „Ignitis grupės“ pažangą socialinės, aplinkosaugos ir valdysenos principais. Turint mintyje tvarumo reikšmę ilgalaikėje perspektyvoje, tai yra bendrovės pripažinimą rodantis ženklas. Tuo tarpu „INVL Renewable Energy Fund I“ valdoma įmonė sėkmingai išplatino 4,5 mln. eurų obligacijų emisiją, pajamingumas siekia 10 proc., paklausa 1,5 karto viršijo pasiūlą. Skolos vertybiniai popieriai per 6 mėnesius nuo obligacijų emisijos platinimo pabaigos bus įtraukti į alternatyviąją vertybinių popierių rinką „First North“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją