Vartotojų kainų lygis spalį, palyginti su rugsėjo mėnesiu, nepakito ir siekė 0 procento. Tuo tarpu metinė infliacija spalį krito nuo 4,5 proc. iki 3,8 proc. ir sparčiau negu prognozavo analitikai (3,8 proc.). Be to, paskelbta, kad trečią ketvirtį, palyginti su antruoju, BVP smuktelėjo 0,1 procento. Techninė recesija yra vadinamas BVP mažėjimas du ketvirčius iš eilės, taigi Vokietija balansuoja ties recesija ir ji būtų patvirtinta, jeigu ketvirtą šių metų ketvirti BVP vėl mažėtų.

Prastesni negu laukta BVP duomenys buvo atsverti pozityvių infliacijos mažėjimo tendencijų, taigi pagrindinių Europos akcijų rinkų indeksų reikšmės nežymiai didėjo (EURO STOXX 50 +0,35 proc.).

Azijos rinkose šįryt kiek daugiau pesimizmo (HANGSENG -1,87 proc.) po paskelbtų spalio mėnesio gamybos sektoriaus pasitikėjimo rodiklių. Paskelbta, kad rodiklio reikšmė siekė 49,5 punkto, o tai reiškia, kad gamybos sektorius traukėsi.

Šiandien investuotojai laukia euro zonos 3 ketvirčio BVP ir infliacijos rodiklių, kurie bus skelbiami 12 val. Lietuvos laiku. Prognozuojama, kad 3 ketvirtį, palyginti su antruoju, BVP augimo nebus (0 proc.), o metinis augimo įvertis sieks 0,2 procento. Tuo tarpu metinė infliacija spalį turėtų mažėti nuo 4,3 proc. iki 3,1 procento.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją