Už Atlanto technologijų bendrovių indeksas NASDAQ didėjo beveik 1,5 proc. ir pasiekė aukščiausią visų laikų 10902,8 punkto reikšmę. DOW JONES ir S&P500 indeksų prieaugiai nuosaikesni ir siekė 0,7-0,9%. Verta pažymėti, kad S&P500 iki visų laikų rekordo, pasiekto vasario mėnesį, trūksta vos 3 procentų kilimo.

Šįryt optimistinės nuotaikos vyrauja ir Azijos rinkose, kur 9 val. Lietuvos laiku Japonijos NIKKEI kyla 2 proc., Honkongo HANGSENG indekso reikšmė didėja 0,95 procento. Pasauliniam optimizmui daugiausiai įtakos turi gamybos sektoriaus plėtrą signalizuojantys ir lūkesčius viršiję JAV, Kinijos, Ispanijos, Italijos, Prancūzijos, Vokietijos ir galiausiai visos euro zonos rodikliai.

Taip pat geras nuotaikas rinkose palaiko ir skelbiami ketvirtiniai rezultatai – 84 proc. S&P500 indekse esančių bendrovių skelbiami rezultatai viršijo analitikų lūkesčius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją