„Alphabet“ akcijų kaina nuo metų pradžios kilo labiausiai iš penkių didžiausių technologijų sektoriaus bendrovių. Bendrovė prisijungė prie kiek anksčiau 2 trln. dolerių kapitalizaciją pasiekusių „Apple“ ir „Microsoft“.

„S&P 500“ indekso vertė vakar padidėjo 0,09 proc., tai jau aštuntas teigiamas pokytis iš eilės. Pramonės sektoriaus „Dow Jones“ pakilo 0,29 procento.

Bitkoino kaina pakilo 5,17 proc., šįryt dar 2,82 proc. ir pakilo į visų laikų aukštumas (iki šiek tiek daugiau, negu 68 tūkst. JAV dolerių už vienetą).

„Bloomberg News“ remdamasi neįvardintais šaltiniais pranešė, kad JAV prezidentas kalbėjosi su FED Valdytojų tarybos nare L. Brainard dėl galimybės vadovauti centriniam bankui. Ji ir dabartinis FED vadovas J. Powell‘as laikomi realiausiais kandidatais užimti šias pareigas. Rinkos apžvalgininkų nuomone, L. Brainard būtų žymiai mažiau linkusi griežtinti pinigų politiką, negu J. Powell‘as.

Prancūzijos centrinis bankas paskelbė, kad šalies ekonomikos apimtis grįžo į priešpandeminį lygį, o ketvirtą 2021 m. ketvirtį, palyginti su trečiuoju, turėtų paaugti 0,75 procento. Vakar paskelbto investuotojų pasitikėjimo euro zonos ekonomika „Sentix“ indekso lapkričio mėn. reikšmė viršijo lūkesčius.

Šiandien JAV Energetikos informacijos administracija paskelbs trumpojo laikotarpio rinkos apžvalgą, kuri gali nulemti, ar vyriausybė nuspręs panaudoti Strateginį naftos rezervą. „Brent“ tipo nafta vakar pabrango 0,83 proc., iki 83,43 JAV dolerio už barelį.

Baltijos šalių biržose – rami savaitės pradžia. Biržos naujokės „Enefit Green“ akcijų kainos teigiamų pokyčių serija nutrūko – po penkias prekybos sesijas užsitęsusio kilimo kaina vakar nepakito (akcijų perleista už 1,1 mln. eurų). Šiaulių banko akcijų kaina smuktelėjo 0,91 proc. (iki 0,76 euro už akciją), „LHV Group“ pakilo 1,55 proc. (iki 45,80 euro už akciją). „LHV Group“ šįryt pranešė, kad spalį uždirbta 6,1 mln. grynojo pelno. Nuo metų pradžios uždirbta 47 mln. eurų grynojo pelno, finansinis 2021 m. planas kol kas viršijamas 2,9 mln. eurų

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją