Centrinio banko vadovas J. Powell‘as po vakar dienos posėdžio akcentavo trumpojo laikotarpio rizikas ekonomikos augimui, susijusias su „Covid-19“ ir pažymėjo, kad bent 120 mlrd. JAV dolerių per mėn. vertybinių popierių supirkimai bus vykdomi tol, kol nebus pasiekti 2 proc. infliacijos ir pilno užimtumo tikslai. JAV dolerio kursas euro atžvilgiu vakar pakilo 0,40 proc. (iki 1,211 dolerio už eurą).

Žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad ECB Valdančiosios tarybos narių manymu, rinkos dalyviai nepagrįstai nuvertina dar vieno palūkanų normų mažinimo galimybę. JAV „S&P 500“ akcijų indeksas nukrito 2,57 proc. – tai didžiausias smuktelėjimas nuo spalio.

Daugumos didžiųjų technologijų sektoriaus bendrovių akcijos po ketvirčio rezultatų paskelbimo atpigo. „Apple“ ketvirčio pajamos (114 mlrd. dolerių) pirmą kartą viršijo 100 mlrd. JAV dolerių, bet akcijų kaina po-prekybinės sesijos metu smuktelėjo 3,26 proc. investuotojams nusivylus, kad bendrovė nepateikė gairių dėl pajamų augimo trumpuoju laikotarpiu. „Facebook“ pajamos irgi viršijo analitikų prognozes, bet akcijų kaina smuktelėjo 3,51 proc. (po-prekybinės sesijos metu dar 1,89 proc.) bendrovei užsiminus apie didelį su „Covid-19“ susijusį neapibrėžtumą.

Išpardavimo nuotaikos vyravo ir Europoje („Stoxx Europe 600“ -1,16 procento). Europos Komisijai toliau nepavyksta susitarti su „AstraZeneca“ kaip išspręsti skiepų nuo koronaviruso tiekimo sutrikimus.

Azijos šalių akcijų indeksai šįryt nusidažė raudonai – 8.45 val. Lietuvos laiku Japonijos NIKKEI smuktelėjo 1,53 proc., „Shanghai Composite“ 1,64 proc., Honkongo „Hang Seng“ 2,19 procento.

Korekcinės nuotaikos iš Vakarų Europos į Baltijos šalių biržas nepersimetė. OMXB indekso vertė vakar beveik nepakito (-0,04 proc.), per tris biržas perleista akcijų už 1,6 mln. eurų. Pagal prekybos apyvartą pirmąsias vietas užėmė bankai (Šiaulių bankas +0,37 proc., „LHV Group“ -0,40 proc.), po žinių apie iškeltą 48,3 mln. eurų ieškinį atnaujinus prekybą „Grigeo“ akcijomis jų kaina smuktelėjo dar 3,08 proc. (iki 1,26 euro už akciją). Šįryt „Ignitis grupė“ paskelbė, kad gruodį gauta 143,2 mln. eurų pajamų (41,9 proc. metinis augimo tempas), o koreguotas pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą ir amortizaciją siekė 39,2 mln. eurų (+77,4 procento). Visų metų atitinkami rodikliai – 1 mlrd. 268,7 mln. eurų ir 293,5 mln. eurų (+16,3 ir +13,1 procento).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)