Pranešta, kad „Gilead Sciences“ (+5,68 proc.) pagaminto vaisto tyrimų rezultatai yra geri – preparatas padeda pacientams greičiau pasveikti nuo COVID-19 viruso. JAV akcijų indeksai vakar gerokai pakilo („S&P 500“ +2,66 proc., „Dow Jones“ +2,21 proc., NASDAQ +3,57 proc.), o „Google“ valdančios „Alphabet“ akcijų kaina po lūkesčius viršijusių rezultatų paskelbimo šoktelėjo 8,89 procento. FED, kaip ir tikėtasi, nepakeitė palūkanų normų.

Centrinio banko vadovas J. Powell‘as taip pat nedavė jokių indikacijų dėl to, kada jo vadovaujama institucija pradės mažinti kiekybinio skatinimo apimtis ir pažymėjo, kad kroronaviruso poveikis ekonomikai (ypatingai vartojimui) išliks gerokai ilgau, negu įvestų apribojimų tiesioginiai padariniai. Vakar paskelbti išankstiniai duomenys rodo, kad JAV BVP pirmą ketvirtį susitraukė 4,8 proc. – 0,8 proc. punkto daugiau, negu tikėtasi. JAV doleris euro atžvilgiu atpigo 0,49 proc. (iki 1,087 dolerio už eurą).

Šiandien 14.45 val. Lietuvos laiku balandžio mėn. posėdžio sprendimus skelbs ECB. Palūkanų normos greičiausiai keičiamos nebus, bet neatmetama galimybė, kad gali būti padidinta kovai su pandemijos pasekmėmis sukurta kiekybinio skatinimo programa (pradinė apimtis – 750 mlrd. eurų). Taip pat bus skelbiami Prancūzijos, Ispanijos, Italijos ir visos euro zonos pirmojo ketvirčio BVP ir infliacijos rodikliai.

Prognozuojama, kad euro zonos BVP sumažėjo 3,4 proc. metiniu tempu, o labiausiai (5,4 proc.) susitraukė Italijos ekonomika. WTI tipo naftos kaina vakar pakilo 22,04 proc., šįryt 8 val. Lietuvos laiku dar 13,55 proc. („Brent“ tipo naftos atitinkami pokyčiai – +10,17 proc. ir +9,94 procento). Norvegija pirmą kartą per 18 metų prisijungė prie OPEC pastangų mažinti gavybą. Be to, apskaičiuota, kad JAV dėl uždarytų gręžinių žaliavos išgavimas turėtų sumažėti apie 2 mln. barelių per dieną.

OMXB indeksas kilo ketvirtą prekybos sesiją iš eilės (+0,90 procento). Aktyviausiai vakar prekiauta „Tallink Grupp“ akcijomis – 506-iais sandoriais jų perleista už 441,6 tūkst. eurų, kaina pakilo 1,85 proc. (iki 0,66 euro už akciją). Prekybos sesijos išvakarėse pirmojo ketvirčio rezultatus paskelbusios „Aprangos“ akcijos atpigo 2,44 proc. (iki 1,60 euro už akciją).

Papildomame sąraše 10,29 proc. akcijų kainos šuoliu išsiskyrė „Invalda INVL“ (iki 7,50 euro už akciją, apyvarta – 31,4 tūkst. eurų). Pranešta, kad šiandien vyksiančiam akcininkų susirinkimui bus siūloma pritarti sprendimui išmokėti 0,80 euro už akciją dividendus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)