J. Powellas spaudos konferencijoje paminėjo, kad palūkanų normos yra pike ir užsiminė apie artėjančius palūkanų normų mažinimus ateinančiais metais. Rinkos beveik neabejoja, kad pirmas palūkanų mažinimas gali įvykti jau kovą. Po sprendimo dolerio kursas euro atžvilgiu smuko daugiau kaip 1 procentu iki 1,09 dolerio už eurą. JAV vyriausybės 10-ies metų obligacijų pajamingumas per vakar mažėjo 20 bp, o šįryt pajamingumas nukrito žemiau 4 proc. ribos (3,96 proc.).

Pozityviai sureagavo ir akcijų rinkos: „S&P500“ +1,37 proc., „Nasdaq“ +1,38 procento. Turėjome ir keletą rekordų: „Apple Inc.“ akcijų kaina ir Dow Jones Industrial indekso reikšmės pasiekė visų laikų aukščiausias reikšmes. Europoje sesija baigėsi neigiamoje zonoje – „STOXX 50“ -0,14 proc., šįryt Azijoje „Nikkei 225“ -0,73 proc., Honkonge „Hang Seng“ +1,14 proc., Pietų Korėjos „KOSPI“ +1,34 proc., Australijos „S&P / ASX 200“ +1,65 procento.

Šiandien pinigų politikos sprendimus skelbs Europos, Anglijos, Šveicarijos, Norvegijos centriniai bankai. Čia taip pat pokyčių nesitikima, tačiau investuotojai lauks užuominų apie galimą pinigų politikos švelninimą ateinančiais metais.

OMXB indekso reikšmė augo 0,1 proc., bendra biržų apyvarta siekė 2 mln. eurų. Aktyviausiai prekiauta Vilniaus biržos akcijomis: „Ignitis grupės“ (-0,75 proc.) ir Šiaulių banko (+0,72 proc.), jų atitinkamai perleista už 781 tūkst. eurų ir 278 tūkst. eurų. Šiandien biržoje pradedama prekiauti Estų investicinės grupės „Infortar“ akcijomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją