Vakar vartotojų kainų indeksą skelbė euro zona. Prognozuota, kad lapkritį mėnesinė defliacija sieks 0,2 proc., metinė infliacija – 2,7 procento. Visgi duomenys buvo gerokai prastesni negu laukta, atitinkamai defliacija buvo 0,5 proc., o metinė infliacija dar mažesnė (2,4 proc.). Tai reiškia, kad metinė infliacija kryptingai juda link 2 proc. ECB tikslo.

Tuo tarpu, svarbiame naftą eksportuojančių šalių organizacijos OPEC+ susitikime, kuriame organizacija nubrėžė gavybos apimčių gaires 2024 metams, pranešta, kad gavyba nuo kitų metų mažės maždaug 900 tūkst. barelių per dieną. Tai lėmė momentinį naftos kainų augimą ir obligacijų pajamingumų didėjimą tikintis, kad mažesnė naftos pasiūla gali padidinti juodojo aukso kainas ir tai vėl gali padidinti infliacijos lūkesčius.

Apžvelgiant bendrai, infliacija mažėja, OPEC+ sprendimas rinkų neišgąsdino, o akcijų rinkose vyravo optimistinės nuotaikos.

Pagrindinių JAV akcijų indeksų, tokių kaip S&P500 ir DOW JONES reikšmės atitinkamai didėjo 0,38 proc. ir 1,47 procento. Šiandien rinkos dalyviai lauks FED vadovo komentarų Atlantoje dėl tolesnės pinigų politikos krypties. Iš svarbesnių makroekonomikos duomenų verta atkreipti dėmesį į euro zonos S&P skaičiuojamo gamybos pasitikėjimo indekso.

Bendra Baltijos šalių biržų apyvarta siekė beveik 3,2 mln. eurų. Aktyviai prekiauta „Enefit Green“ (-0,97 proc., 784 tūkst. eurų apyvarta), „Tallinna Kaubamaja“ (+0,10 proc., 660 tūkst. eurų apyvarta), „Ignitis grupė“ (-1,44 proc., 638 tūkst. eurų apyvarta) bendrovių akcijomis. Kainos prieaugiu toliau išsiskiria Šiaulių banko akcijos. Vakar akcijų kaina didėjo dar 3,19 proc. iki 0,712 euro už akciją, vertybinių popierių perleista už 530 tūkst. eurų. Per mėnesį INVL mažmeninį verslą prisijungusio banko akcijos jau brango 16 procentų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją