Beveik visos pagrindinės akcijų rinkos smuko (DOW JONES -0,45 proc., S&P500 -0,42 proc., EURO STOXX 50 -1,12 proc.), tuo tarpu saugiausiomis laikomos JAV ir Vokietijos obligacijos brango (t.y pajamingumai mažėjo). Šiuo metu 10 metų trukmės JAV obligacijų pajamingumas siekia apie 4 proc., o investuojantys į Vokietijos to paties termino skolą gali tikėtis beveik 2,50 proc. grąžos.

Šįryt paskelbti liepos mėnesio Kinijos infliacijos duomenys, rodantys defliacijos ir tuo pačiu ekonomikos augimo lėtėjimo tendencijas. Liepą, palyginti su analogišku laikotarpiu prieš metus, vartotojų kainų indeksas smuko 0,3 procento. Taip pat investuotojai vertina ir Kinijos gamintojų kainų indekso rodiklį, kuriuo išreiškiamas pagamintų ir parduotų prekių arba suteiktų paslaugų bendras kainų pokytis. Šįryt paskelbta, kad per metus bendras kainų lygis smuko 4,4 proc. arba 0,4 proc. daugiau negu prognozavo analitikai. Priminsime, kad vakar taip pat buvo paskelbti Kinijos eksporto ir importo apimčių rodikliai, kurie taip pat buvo prastesni, negu tikėtasi. Taigi tiek vartotojų kainų lygis, tiek gamintojų kainų indekso rodiklis, tiek eksporto ir importo duomenys rodo tolesnį Kinijos ekonomikos augimo lėtėjimą. Investuotojams vertinant tokius duomenis Honkongo HANGSENG indekso reikšmė kiek nežymiai neigiama (-0,1 proc.).

Žvelgiant į kitus rinkos dalyviams svarbius duomenis, verta pažymėti rytoj skelbiamus JAV infliacijos rodiklius, kurie gali turėti įtakos FED narių retorikai pinigų politikos krypties klausimais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją