Japonijos NIKKEI indekso reikšmė šįryt kyla beveik 2,5 proc., Honkongo HANG SENG didėja kiek nuosaikiau (+1,5 proc.). Vertinant bendrai, didėja lūkesčiai, kad FED ir ECB baigė palūkanų normų didinimo ciklą ir tokias viltis investuotojai vertina teigiamai. Tuo tarpu Pietų Korėjos indeksas KOSPI reikšmė šoktelėjo net 4,4 proc. po vakar paskelbtų naujienų, kad biržoje iki birželio pabaigos bus uždraustas vertybinių popierių pardavimas jų neturint (angl. short selling).

Prekiaudami skolintais vertybiniais popieriais investuotojai parduoda pasiskolintus vertybinius popierius, tikėdamiesi, kad ateityje jie atpigs ir bus galimybė atpirkti pigiau.

Apibendrinant, Pietų Korėjos KOSPI biržoje yra apribota prekyba skolintais vertybiniais popieriais ir tai yra akcijų brangimo priežastis. Kita vertus, toks ribojimas mažina rinkos likvidumą.

Šią savaitę investuotojai vertins ryt skelbiamą Australijos centrinio banko sprendimą. Prognozuojama, kad palūkanos bus didinamos nuo 4,10 iki 4,35 procento. Rytoj su ekonomikos augimo iššūkiais susidurianti Kinija skelbs importo, eksporto ir bendro prekybos balanso duomenis.

Baltijos šalių biržose bendra penktadienio prekybos sesijos apyvarta siekė apie 1,42 mln. eurų. Iš likvidesnių akcijų aktyviau prekiauta „Enefit Green“ akcijomis, kurios pigo 1,25 proc. iki 3,622 euro už akciją. Svarbių naujienų skelbta nebuvo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją