Po penktadienį vykusio Kinijos Valstybės tarybos susitikimo rinka pasigedo daugiau detalių iš Kinijos premjero apie potencialias Kinijos ekonomikos skatinimo priemones ir tai yra pagrindinė pesimistinių nuotaikų Azijos rinkose priežastis. Tuo tarpu investicinės bankininkystės milžinas Goldman Sachs apskritai mato ribotas Kinijos ekonomikos skatinimo priemones, todėl sumažino 2023 metų Kinijos BVP augimo prognozę nuo 6 proc. iki 5,4 procento.

Po praėjusią savaitę itin svarbių FED ir ECB sprendimų dėl bazinių palūkanų normų, investuotojai trečiadienį laukia FED vadovo J. Powello pristatomos pusmetinės ataskaitos Kongresui. Taip pat rinkos dalyviai lūkuriuoja D. Britanijos sprendimo dėl palūkanų normų. Prognozuojama, kad palūkanos bus keliamos 0,25 proc. ir sieks 4,75 procento.

Baltijos biržų apyvarta siekė 7,66 mln. eurų, tiesa didelę dalį šios sumos sudarė vienas stambus (4,185 mln. EUR) tiesioginis sandoris „Tallink Grupp“ (+1,42 proc.) akcijomis. OMXBGI kilo 0,46 procento. Aktyvumu išsiskyrė prekyba „LHV Group“ (+0,95 proc., apyvarta 718 tūkst. eurų) ir ypač „Enefit Green“ (-0,32 proc.), kurių 2205 sandoriais perleista už 619 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją