Tradiciškai jautriausiai į JAV prezidento rinkimų naujienas reaguojantis Meksikos pesas JAV dolerio atžvilgiu per dvi pastarąsias dienas atpigo 2,36 proc., o saugiomis valiutomis laikomi Šveicarijos frankas ir Japonijos jena brango. Taip pat saugia investicija laikomo aukso kaina šįryt kyla jau penktą prekybos sesiją iš eilės. 9 val. Lietuvos laiku trojos uncija aukso kainavo 1294,30 JAV dolerio.

Krentančios akcijų kainos – blogas ženklas Demokratų partijai ir H. Clinton. „Bloomberg“ pastebi, kad jei 3 mėnesius prieš JAV prezidento rinkimus akcijų rinka kyla, juos dažniausiai laimi tuo metu valdžioje esančios partijos kandidatas, ir atvirkščiai. Ši taisyklė pasiteisino 86 proc. atvejų nuo 1928 m., o nuo 1984 m. ja vadovaujantis, būtų pavykę nuspėti visų prezidento rinkimų laimėtojus. Minėta statistika šiuo metu H. Clinton nieko gero nežada – likus savaitei iki rinkimų, „S&P 500“ indeksas nuo rugpjūčio 8 d. yra nukritęs 3,6 procento.

Baltijos šalių biržose brango tik dvi pagrindiniame sąraše esančios akcijos. OMXB indeksas nukrito 0,42 proc., viso perleista akcijų už 518,8 tūkst. eurų (prekyba Vilniaus biržoje nevyko dėl Visų Šventųjų dienos). Didžiausia apyvarta (168,4 tūkst. eurų) pasižymėjo prekyba „Tallinna Vesi“ akcijomis, kaina nekito. „Olympic Entertainment Group“ akcijų perleista už 159,9 tūkst. eurų, kaina smuktelėjo 0,56 procento. „Baltika“ akcijos pabrango 2 proc. po to, kai bendrovė paskelbė, kad spalio mėn. pardavimai išaugo 3 procentais. Dieną prieš tai bendrovės akcijų kaina nukrito 3,23 proc. kai paaiškėjo, kad trečiąjį š. m. ketvirtį buvo patirtas 296 tūkst. eurų nuostolis.