Šiuo metu už vieną eurą galima nusipirkti 1,0230 JAV dolerio. Euras stiprėja rinkoje kiek didėjant lūkesčiams, kad ECB bazines palūkanas rytoj gali kelti net 0,50 procento. Tuo tarpu pagrindinėse akcijų rinkose atšokimas siekė 2,5-3 procentus.

Šiandien spręsis premjero M. Draghi ateitis Italijos politinėje arenoje. Priminime, kad praėjusios savaitės pabaigoje premjeras M. Draghi pateikė atsistatydinimo pareiškimą, tačiau Italijos prezidentas jį atmetė. Šaliai gresia pirmalaikiai parlamento rinkimai ir politinė krizė, labai greitai galinti tapti ir finansine krize. Jei M. Draghi sutiktų ir toliau eiti premjero pareigas bei gautų daugumos pasitikėjimą, tai būtų neabejotinai gera žinia Europai.

Investuotojai taip pat laukia rytdienos, kada bus aišku, ar gamtinių dujų tiekimas iš Rusijos į Vokietiją Nord Stream 1 dujotiekiu bus atnaujintas. Visgi pasirodė užuominų iš Rusijos pusės, kad dujų tiekimas gali būti atnaujintas, tačiau mažesnėmis apimtimis. Bet koks reikšmingesnis nukrypimas nuo dalinio atnaujinimo gali lemti didesnius dujų kainų svyravimus ir kintamumą finansų rinkose. Kalbant apie žaliavų ir kriptovaliutų rinkas, WTI rūšies naftos, plačiai naudojamos Šiaurės Amerikoje, kaina šiuo metu yra apie 103 JAV dolerio už barelį. Kriptovaliutų rinkoje matomi tam tikri stabilizacijos ženklai - už vieną bitkoiną šiuo metu galima gauti beveik 24 tūkst. JAV dolerių.

Baltijos biržų prekyba išlieka pasyvi. OMXB indekso vertė vakar koregavosi 0,53 procento. Lietuvos biržoje išsiskyrė Šiaulių bankas (-0,56 proc.), akcijų perleista už 275 tūkst. eurų. Estijos biržoje daugiausiai perleista „LHV Group“ (-1,49 proc.) ir „Enefit Green“ (-0,3 proc.) akcijų, atitinkamai už 119 tūkst. ir 98 tūkst. eurų. „LHV Group“ pranešė apie neaudituotus antro ketvirčio rezultatus. Įmonė uždirbo 14 mln. eurų arba 8 proc. daugiau lyginant su analogišku laikotarpiu 2021 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją