S&P500 augo 0,45 proc., NASDAQ indeksas dieną užbaigė 0,62 procento siekusiu kilimu. Akcijų kainų pokyčiai ir toliau yra vedami lūkesčių, jog JAV palūkanų normos turėtų leistis žemyn. Kaip ir tikėtasi, Japonijos centrinis bankas siurprizų nepateikė ir išlaikė neigiamas palūkanų normas. Tolesnės politikos gairės išliko nepakeistos ir Japonijos NIKKEI225 akcijų indeksas kilo 1,41 procento.

Naftos kainos atšoko nuo 5 mėnesių dugno ir per pastarąją savaitę pakilo apie 7 procentus. Rinkos dalyvius baugina neramumai Raudonojoje jūroje, dėl kurių didelė dalis laivininkystės įmonių nusprendė vengti Sueco kanalo ir rinktis ilgesnį kelią aplink Afriką.

Šis pokytis turės didžiausią įtaką importinių prekių kainoms, dėl pasidėjusių transporto kainų.

Baltijos šalių rinkose bendra antradienio prekybos sesijos apyvarta siekė apie 1,6 mln. eurų. OMXB indeksas beveik nepakito (-0,03 proc.), aktyviausiai prekiauta „Ignitis grupės“ (+0,22 proc., apyvarta 401 tūkst. eurų) akcijomis. Esminių naujienų skelbta nebuvo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją