Floridoje naujų atvejų ir į ligoninę paguldytų žmonių skaičius pasiekė naują rekordą, o Hjustone ima trūkti intensyviosios terapijos palatų. Baiminamasi, kad kilus antrajai bangai, gali gerokai sulėtės ekonomikos atsigavimas po pirmojo ligos protrūkio. Keletas JAV valstijų jau paskelbė stabdančios planus atšaukti kai kuriuos anksčiau įvestus apribojimus. Europos šalių akcijų indeksai vakar ūgtelėjo gerokai daugiau, negu JAV (Vokietijos DAX +2,84 proc., Prancūzijos „CAC 40“ +2,49 proc., Italijos „FTSE MIB“+2,88 procento). Vokietijos parlamentas, kaip ir tikėtasi, pritarė ECB paaiškinimui dėl vykdomos turto supirkimo programos tikslingumo, taip galutinai pašalindamas kliūtis „Bundesbank“ toliau vykdyti kiekybinį skatinimą.

Baltijos šalių biržose prekybos apyvarta išsiskyrė „Grindeks“. Bendrovės akcijų perleista už 1,7 mln. eurų (visa trijų biržų dienos apyvarta vakar siekė 3,0 mln. eurų), kaina pakilo 0,27 proc. (iki 14,20 euro už akciją). Tiesa, beveik visą apyvartą sudarė vienas stambus nestandartinis sandoris gerokai žemesne negu rinkos kaina (13,15 euro už akciją). Didžiausiu aktyvumu pasižymėjo prekyba Šiaulių banko akcijomis – sudaryti 366 sandoriai už 581,6 tūkst. eurų, kaina pakilo 2,70 proc. (iki 0,418 euro už akciją).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)