Rinkų dalyviai nutarė ramiau reaguoti į tolesnes užuominas apie jau gruodį galinčias pakilti JAV federalinio atsargų banko palūkanų normas. Investuotojai nusiteikę verčiau saugiai investuoti į tauriuosius metalus.

Prekybos Europos regione pradžioje aukso kaina kilstelėjo 0,3 proc. ir pasiekė 1 tūkst. 073,39 dolerio už unciją. Kiek anksčiau rodiklis buvo pasiekęs aukščiausią savo ribą per pastarąsias dvi dienas - 1 tūkst. 079,27 dolerio už unciją.

Vėlų trečiadienio vakarą Federalinis atviros rinkos komitetas paviešino savo spalio mėnesio posėdžio protokolus. Rinkų dalyvių teigimu, naujausia informacija rodo, kad gruodį palūkanų normų didinimas vis dar galimas, tačiau vėlesni rodiklio kilstelėjimai bus vykdomi pamažu.

Ketvirtadienį doleris atpigo 0,31 proc., tačiau palūkanų normų didinimas jo vertę sustiprins. Savo ruožtu, tai paveiks šia valiuta denominuotų žaliavų, pavyzdžiui, aukso, kainas.

Tiesa, įsigytas auksas papildomo pelno neteikia, todėl palūkanų normoms pakilus jam bus sunku konkuruoti su tokį pelną kuriančiais aktyvais, pavyzdžiui, JAV iždo vertybiniais popieriais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)