JAV akcijų rinkose taip pat nesimatė teigiamų prošvaisčių, indeksui S&P 500 krentant -0,29 proc. Šio indekso sudėtyje aktyviausią vertės smukimą rodė sunkvežimių (Trucking) -2,12 proc. ir nekilnojamojo turto (Real Estate) -1,98 proc. sektoriai. Tuo tarpu naftos ir dujų (Oil&Gas drilling) sektorius šoktelėjo 2,19 proc., brangstant žaliavinės naftai: Brent Oil +3,0 proc. (66,86 JAV doleriai už barelį) ir WTI Oil +2,54 proc. (60,75 JAV doleriai už barelį). Šiandien ryte Kinijoje buvo apskelbta, kad pramonės produkcijos indeksas balandžio mėnesio duomenimis pakilo 5,9 proc. (prog. 6,0 proc.) nuo prieš tai buvusio 5,6 proc. šuolio. Taip pat šiandien bus paskelbta Vokietijos preliminarus (prog. +1,3 proc.) ir euro zonos patikslintas (prog. +1,0 proc.) BVP pirmojo ketvirčio rezultatas. Taipogi vėliau investuotojų akys kryps į JAV mažmenines prekybos apimtis (prog. 0,2 proc.).

Valiutų rinkos

Svarbesnių makroekonominių naujienų vakar skelbiama nebuvo, todėl investuotojai pagrinde dėmesį išlaikė ties Graikijos finansinės situacijos sprendimu. Euro zonos bloko pareigūnai vakar užsiminė, kad dės visas pastangas, kad Graikijai būtų lengviau ir netgi teiks paramą, jeigu šalis priartės prie bankroto ribos. Tuo tarpu Graikijos ministras pirmininkas komentuodamas šį pasakymą teigė, kad šalis nesvarsto palikti bendros valiutos bloko ir jai šios nenumatytos paramos neprireiks. Pastaroji informacija suteikė eurui pranašumo prieš JAV dolerį, EUR/USD kursui kylant iki 1,1210 ribos, o šiandien dar pasistiebiant iki 1,1250 lygio. Šiandien Vokietijoje buvo paskelbta, kad metinis infliacijos lygis pakilo nuo 0,4 proc. iki 0,5 proc. Tai žinoma geras ženklas eurui, matant, kad bendras euro zonos ekonomikos skatinimas duoda apčiuopiamus rezultatus. Toliau šią dieną investuotojų dėmesio centre euro zonos BVP ir JAV mažmeninės prekybos apimtys.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Antradienį investuotojai aktyviai keitėsi telekomunikacijų bendrovės „Teo LT“ akcijoms, siekdami paskutinę dieną įgyti akcijų ir gauti teisę į numatytus 0,068 euro (0,235 lito) vienai akcijai dividendus. Bendrai apyvarta pozicijoje viršijo 194 tūkst. eurų, o akcija kopė +0,93 proc. iki 1,09 euro už akciją. Šiandien šioje pozicijoje taip pat galime sulaukti didesnio investuotojų aktyvumo, matant didesnė akcijų pasiūlą, taip mažinant turimų vertybinių popierių skaičių portfelyje, užsifiksavus dividendus. Bendrai antradienį apyvarta per tris Baltijos šalis sudarė 986 tūskt. eurų, Baltic Benchmark indeksui sekant Europoje vyraujančias nuotaikas ir smunkant -0,42 proc. Šiandien yra diena, kuomet investuotojai pirkdami „Pieno žvaigždės“ (-0,63 proc.), „Apranga“ (-1,06 proc.) akcijų nebepretenduos į išmokamus dividendus, todėl galime sulaukti tam tikros aktyvesnės prekybos pozicijose. Taipogi šiandien sulauksime „SAF Tehnika“ devynių mėnesių tarpinės veiklos informacijos bei Rygos biržos bendrovė „Nordeka“ bus išbraukta iš prekybos sąrašų.