Banko politikos formuotojai per pirmąjį posėdį po Didžiosios Britanijos išstojimo iš ES nepakeitė 0,1 proc. sudarančios bazinės palūkanų normos. Institucija taip pat sumažino 2021 m. augimo prognozę nuo 7,25 iki 5 proc.

Bankas sakė, kad vakcinacijos nuo koronaviruso programų pradžia visame pasaulyje „pagerino ekonomines perspektyvas.“

„Nepaisant to, pastarąją JK ir pasaulio veiklą paveikė COVID-19 atvejų padaugėjimas, įskaitant užsikrėtimus naujai atpažintų atmainų virusu, ir su tuo susijęs pakartotinis apribojimų įvedimas“, – priduriama banko pranešime.

Tačiau bankas taip pat nurodė, kad Didžiajai Britanijai veikiausiai pavyks išvengti vadinamosios dvigubos recesijos, kadangi paskutinį 2020 m. ketvirtį šalies ekonomika greičiausiai nežymiai paaugo.

Bankas, be kita ko, užsiminė apie galimybę taikyti neigiamas palūkanų normas, sakydamas, kad dabar „tinkamas“ laikas pradėti pasiruošimą galimam tokios priemonės pridėjimui į banko politikos priemonių rinkinį.

Anglijos bankas ketvirtadienį taip pat pridūrė, kad šalies ekonomika ketvirtą ketvirtį buvo maždaug 8 proc. mažesnė nei 2020 metų pradžioje, prieš pandemijos įsibėgėjimą. Institucija prognozavo, kad valstybės BVP pirmą šių metų ketvirtį susitrauks maždaug 4 proc.

Per pastaruosius metus šalies centrinis bankas kartu su vyriausybe į ekonomiką „įpumpavo“ milijardus svarų, siekiant paskatinti skolinimąsi, stimuliuoti augimą ir apsaugoti darbo vietas pandemijos akivaizdoje.

Centrinis bankas ketvirtadienį sakė, kad nepakeitė skatinimo priemonių programos ir paliko ją ties 895 mlrd. svarų sterlingų (1 trln. eurų) suma. Bankas paskutinį kartą programą keitė lapkritį, tuomet prie jos pridėjo papildomą 150 mlrd. svarų sterlingų sumą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)