Analitikai išskiria kelias naftos brangimo priežastis.

„Kanadoje dėl gedimų vienoje didžiausių išgavimo vietų šalyje gavyba liepos mėnesį, prognozuojama, bus bent 10 proc. mažesnė. Libijoje nėra iki galo aiški situacija dėl naftos tiekimo, o šalyje toliau tęsiasi sukilėlių kovos su vyriausybės pajėgomis. JAV valdžios atstovai paragino naftos perdirbėjus nuo lapkričio mėnesio nebepirkti žaliavinės naftos iš Irano, kuriam taikys naujas sankcijas“, - rašoma apžvalgoje.

Analitikų pateikiamais skaičiavimais, Europos nafta per savaitę pabrango 4,98 proc., JAV - 8,39 proc.

Auksas minimu laikotarpiu atpigo 1,44 proc., o sidabras - 2,28 proc. Tuo metu dujos atpigo 0,83 proc.

Kaip rašoma apžvalgoje, pagrindiniai pasaulio indeksai praėjusią savaitę užbaigė fiksuodami neigiamus pokyčius.

„Šio reiškinio pagrindiniais veiksniais galima įvardinti kol kas ne iki galo aiškią Kinijos ir JAV prekybos karo galimą žalą bei sunkiai Europos lyderių sprendžiamus klausimus dėl migrantų“, - nurodo „RoboMarkets LTD” analitikai.

„Dow Jones“ indeksas praėjusią savaitę susilpnėjo 1,98 proc., „S&P 500“ - 1,84 proc., o „Nasdaq 100“ - 2,84 proc.

Tuo metu Didžiosios Britanijos indeksas praėjusią savaitę susilpnėjo 1,33 proc., Vokietijos DAX - 3,45 proc., o Prancūzijos „CAC 40“ - 2,37 proc.

Ispanijos „IBEX 35“ indeksas susilpnėjo 2,89 proc., o „OMX Vilnius“ fiksavo 0,27 proc. susilpnėjimą.

Japonijos „NIKKEI 225“ indeksas praėjusią savaitę susilpnėjo 2,36 proc., o Kinijos „SHANGHAI 50“ - 4,02 proc.

Tuo metu valiutų rinkoje praėjusi savaitė, anot analitikų, buvo dinamiška.

„Savaitės pabaigoje eurą stiprino naujienos iš Belgijos sostinės Briuselio, kur vyko Europos Vadovų Tarybos susitikimas. Susitikimo metu pavyko pasiekti politinį susitarimą dėl nelegalios migracijos“, - informuojama apžvalgoje.

Euras Didžiosios Britanijos svaro atžvilgiu sustiprėjo 0,28 proc., Japonijos jenos - 0,38 proc. Vis dėlto dolerio atžvilgiu euras per savaitę susilpnėjo 0,58 proc.

JAV doleris Japonijos jenos atžvilgiu sustiprėjo 0,84 proc., Šveicarijos franko atžvilgiu - 0,53 proc.

Tuo metu svaras dolerio atžvilgiu per savaitę susilpnėjo 0,32 proc.

Analitikai taip pat pažymi, kad praėjusią savaitę bendra visų kriptovaliutų vertė per savaitę padidėjo 1,58 proc. - nuo 251,8 iki 255,8 mlrd. JAV dolerių.

„Penktadienį bitkoino kaina vienu metu nesiekė 6 tūkst. JAV dolerių už vienetą. Tendencingas kriptovaliutų pigimas siejamas su vis labiau plintančiu neigiamu reguliuojančių institucijų požiūriu į kriptovaliutas ir su technologijų saugumu susijusiomis problemomis“, - rašoma apžvalgoje. Tiesa, analitikai priduria, kad žvelgiant į ateitį kriptovaliutų augimo potencialas išlieka nemažas.

Bitkoinas JAV dolerio atžvilgiu per savaitę sustiprėjo 2,98 proc., eteriumas susilpnėjo 0,65 proc., o riplas - 4,83 proc.

Tuo metu bitcoin cash JAV dolerio atžvilgiu per savaitę susilpnėjo 2,25 proc., o litkoinas - 1,66 proc.

„RoboMarkets LTD“ pateikta informacija nėra patarimas pirkti, parduoti ar kitaip disponuoti finansinėmis priemonėmis ir yra tik informacinio pobūdžio.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)