Augimo poreikį lėmė nuotaikas finansų rinkose. B. Bernankė teigė, kad atsigavimas dar nėra užtikrintas, o didžiausios problemos išlieka JAV darbo bei būstų rinkose. Pastarieji žodžiai papildė pirmadienį FED vadovo išsakytus nuogąstavimus. Bernankė taip pat teigė, kad negalima atmesti ir kiekybinio ekonomikos skatinimo galimybės (QE). Kitas FED narys taip pat teigė, kad FED gali tekti imtis monetarinio skatinimo, jei nedarbas išliks didelis. Tačiau šįkart akcijų rinkoms FED narių pasisakymai turėjo mažai įtakos, kadangi jau pirmadienį B. Bernankės žodžius lydėjo akcijų kilimas, kuris pilnai įvertino FED lūkesčius dėl naujo skatinimo. Vakar skelbti JAV makroekonominiai rodikliai atitiko lūkesčius ir pastebimos reikšmės rinkoms neturėjo. „Case Shiller“ būstų kainų indeksas bei vartotojų pasitikėjimo indeksas atitiko prognozuotas reikšmes, o Riščmondo FED gamybos pasitikėjimo indeksas buvo kiek prastesnis ir kovą siekė 7, nors buvo tikimasi 18. JAV „Dow Jones“ bei „S&P 500“ indeksai nukrito po 0,3 procento.

Azijos akcijų rinkos šįryt daugiausia krenta. Honkongo „Hang Seng“ indeksas nukrito daugiau nei 1 proc., kadangi nerimą dėl Kinijos augimo sulėtėjimo paskatino prastesni įmonių rezultatai. Sausį bei vasarį Kinijos bendrovių pajamos smuko 5,2 proc., palyginti su 25 proc. augimu gruodį. Šiandien vertėtų atkreipti dėmesį į skelbiamą (15:00) kovo mėnesio Vokietijos suderintą metinį vartotojų kainų indeksą, kuris, manoma, sieks 2,3 proc., taip pat JAV paskelbs (15:30) ilgalaikio vartojimo prekių užsakymų pokytį, kuris vasarį, kaip tikimasi, sieks 3 procentus, palyginti su prieš tai buvusiu mėnesiu.

Vilniaus biržoje akcijų kainos kilo antrą dieną iš eilės. „Snaigės“ akcijomis prekiauta aktyviausiai. „Olympic Entertainment Group“ planuoja mažinti įstatinį kapitalą, akcininkams išmokėti 0,10 euro

Baltijos biržose prekybos sesijos metu svarbesnių naujienų nepasirodė, tad dominavo labiau techninė prekyba, investuotojams reaguojant į pastarųjų dienų tendencijas pagrindinėse pasaulio biržose. Vilniuje brango 14 bendrovių akcijos, pigo – tik 4, o indekso vertė padidėjo 0,52 proc. ir priartėjo prie psichologiškai ir techninės analizės požiūriu svarbaus 320 punktų lygmens. „Snaigės“ (+0,38 proc.) akcijų apyvarta buvo didžiausia ir sudarė pusę visos Vilniaus biržos apyvartos. Šių akcijų pirkėjai orientuojasi į nedidelį garantuotą 2 mėnesių pelną – 0,01 euro centas minus komisiniai mokesčiai už akciją.

„Olympic Entertainment Group“ vakar vakare pranešė apie balandžio 19 dieną šaukiamą eilinį akcininkų susirinkimą, kuriame be eilinių klausimų bus siūloma pritarti įstatinio kapitalo mažinimui. Planuojama sumažinti vienos akcijos nominalią vertę nuo 0,54 euro iki 0,40 euro. Bendras bendrovės išleistų akcijų kiekis nesikeis (151,3 mln. vnt.), o akcinis kapitalas sumažės nuo 81,7 mln. eurų iki 60,5 mln. eurų. Iš šio mažinimo 0,04 euro planuojama skirti sukauptų nuostolių (2,9 mln. eurų) padengimui, o 0,10 euro – išmokėti akcininkams. Šis išmokos akcininkams dydis yra geresnis negu buvo tikėtasi, todėl šiandien reikėtų laukti bendrovės akcijų brangimo.