Čikagos FED padalinio vadovo nuomone, per ankstyvas palūkanų normų JAV didinimas gali turėti itin neigiamų pasekmių, o jo kolega Mineapolyje pridūrė, kad sprendimas griežtinti pinigų politiką jau šiais metais užkirs kelią infliacijai šalyje atsigauti. Šiandien investuotojų dėmesys bus sutelktas į JAV darbo rinkos informaciją. Prognozuojama, kad praėjusių metų gruodį JAV sukurta 240 tūkst. naujų darbo vietų, o nedarbo lygis smuktelėjo iki 5,7 proc., sparčiai artėdamas prie 5,2-5,5 proc. ribos, FED nuomone, rodančios pilną užimtumą.

Investuotojai Europoje, nuraminti FED posėdžio ataskaitos, gyvena euro zonos ekonomikos stimuliavimo nuotaikomis (EURO STOXX +3,58 proc.). Vakar paskelbta makroekonominė informacija patvirtino trapią regiono ūkio būklę. Atsilikdamos nuo prognozių, gamintojų kainos euro zonoje lapkritį smuko 0,3 proc., o per praėjusius metus – net 1,6 procento. Nenudžiugino ir didžiausios regiono ekonomikos Vokietijos (DAX +3,36 proc.) pramonės rodikliai – lapkritį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, traukėsi ir pramonės produkcijos mastas (-0,5 proc.), ir gamyklų užsakymai (-0,4 proc.). Europos centrinio banko (ECB) vadovas Marijus Dragis (Mario Draghi) dar kartą patvirtino, kad ECB  svarstomos priemonės ūkiui stimuliuoti gali apimti ir vyriausybių skolos supirkimą. EUR/USD kursas šįryt smukęs iki 1,179 JAV dolerio už eurą.

Nors ir balansuoja ties 2009 m. balandžio mėn. riba, naftos kaina kol kas stabilizavosi (šįryt „Brent“ rūšies nafta kainuoja 51,13 JAV dolerio už barelį, WTI rūšies – 49,16 JAV dolerio už barelį). Vertinama, ar praėjusiais metais dvigubai sumažėjusi naftos kaina neprivers JAV gamintojų keisti investicinių planų masto.

Baltijos šalių biržų indeksai kilo mažiau negu JAV ir Vakarų Europos rinkos (OMXV +0,14 proc., OMXBB +0,29 proc.), tačiau skaičiuojant nuo metų pradžios jų vertė yra padidėjusi daugiau (atitinkamai 1,61 proc. ir 2,15 proc.). Investuotojai, laukdami gerų metinių veiklos rezultatų, aktyviai pirko „Šiaulių banko“ (0,37 proc.) akcijas, tačiau nuo savaitės pradžios rinkoje dominavę didieji pardavėjai pristabdo kainos kilimą. Tuo tarpu „Grigiškių“ (+5,83 proc.) akcijų pasiūla visiškai pradingo, o tai leido jų kainai ne tik pašokti į 2005 metų gruodžio mėnesį buvusias aukštumas, bet ir priartėti prie visų laikų rekordinės reikšmės (1,144 euro už akciją). Talino biržoje didžiausia buvo statybos bendrovės „Merko Ehitus“ (+3,21 proc.) akcijų apyvarta. Tai greičiausiai buvo investuotojų reakcija į naujieną apie naujo pastato statybą Talino mieste. Pas! ibaigus prekybai, „Tallinna Kaubamaja“ (+0,58 proc.) pranešė, kad ketvirtąjį ketvirtį pardavimai išaugo 4 proc., o per visus 2014 metus pajamų buvo gauta 6,9 proc. daugiau. Sparčiausiai augo automobilių prekybos segmento pajamos. Šiandien Baltijos bendrovės svarbesnių naujienų neplanuoja skelbti, todėl investuotojų veiksmams daugiausiai įtakos turės teigiamos pasaulinių rinkų tendencijos.