Išpardavimo nuotaikos sustiprėjo ketvirtadienį JAV prezidentui paskelbus apie sprendimą įvesti papildomus importo tarifus kiniškoms prekėms. „Bloomberg“ praneša, kad Kinijos valdžia nurodė valstybinėms įmonėms stabdyti amerikietiškos žemės ūkio produkcijos importą.

Penktadienį paskelbtos JAV darbo rinkos ataskaitos duomenys rodo, kad liepą nedarbas buvo 0,1 proc. punkto didesnis, negu tikėtasi (3,7 proc.), o atlyginimų augimas (3,2 proc.) tokiu pačiu dydžiu viršijo lūkesčius.

Meškos šįryt dominuoja ir Azijos biržose – 8.45 val. Lietuvos laiku Japonijos NIKKEI -2,10 proc., Kinijos „Shanghai Composite“ -0,89 proc., Honkongo „Hang Seng“ -2,74 procento. Kinijos juanio kursui JAV dolerio atžvilgiu nukritus žemiau psichologinės 7 juanių už dolerį ribos, baiminamasi, kad tai išprovokuos dar aštresnę Baltųjų rūmų reakciją.

D. Trumpas anksčiau yra ne kartą apkaltinęs Kiniją manipuliuojant savo valiutos kursu, siekiant įgyti nesąžiningą konkurencinį pranašumą. Ateities sandoriai JAV akcijų indeksais šįryt irgi rodo kritimą („S&P 500“ -1,05 proc., „Dow Jones“ -0,95 procento).

Baltijos šalių biržose išsiskyrė prekyba Šiaulių banko akcijomis – penktadienį jų 110-čia sandorių perleista už 576,2 tūkst. eurų, kaina pakilo 0,80 proc. (iki 0,504 euro už akciją). Šiandien bankas skelbs antrojo ketvirčio rezultatus. Daugumos kitų bendrovių akcijos pigo, nors kainų pokyčiai buvo gerokai mažesni, negu Vakarų Europos biržose (OMXB -0,36 procento).

Nekilnojamojo turto fondas „Baltic Horizon“ jau pasibaigus prekybai paskelbė, kad už antrąjį ketvirtį investuotojams paskirstys 2,07 proc. grynojo turto vertės (0,026 euro už vieną investicinį vienetą). Paskutinių dvylikos mėnesių fondo pajamingumas siekia 7,5 procento.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją