Dirbkite kokybiškiau, o ne daugiau

Dabar yra tas metas, kai verta mankštinti savo darbo organizavimo raumenis. Tiesą sakant, mažiau darbui skiriamų valandų individualų žmonių produktyvumą paprastai padidina, o ne sumažina. Nenuostabu, kad vasarą norime darbui skirti mažiau laiko – tad stenkitės savo darbotvarkę, kiek tik įmanoma, optimizuoti. Su vadovais aptarkite ir nuolat prisiminkite savo prioritetus, o dirbdami – susitelkite į vieną tuo metu atliekamą veiklą.

Organizuokite susitikimus lauke

Natūralu, kad vasaros laukiame dėl puikaus oro ir norime juo mėgautis. Sudarykite sau galimybes kuo daugiau laiko praleisti gryname ore – pavyzdžiui, organizuokite susitikimus lauke, o jų metu stenkitės ne sėdėti su dar vienu kavos puodeliu kavinėje, o vaikščioti. Taip vienu šūviu nušausite kelis zuikius: įkvėpsite gryno oro, pasimankštinsite ir turėsite galimybę į darbinius iššūkius pažvelgti iš naujos perspektyvos.

Rūpinkitės savo fizine sveikata

Dalis žmonių šiuo metu jaučiasi prasčiau: vasarai būdingas nuovargis, apetito stoka, silpnumas, galvos skausmai. Tokią savijautą gali lemti ilgas buvimas saulėje, miego stoka dėl užsitęsusių vakaronių su šeima ir draugais. Kūnas daug dažniau patiria stresą bandydamas vieną akimirką prisitaikyti prie karštos temperatūros lauke, o kitą – prie kondicionieriaus atvėsinto oro viduje.

Todėl vasarą savo kūnui verta skirti daugiau dėmesio: gerti daug vandens, valgyti kokybišką maistą, riboti buvimą saulėje, nusistatyti komfortišką oro kondicionieriaus temperatūrą. Ir, žinoma – sportuoti. Vasaros rytai ir vakarai leidžia mėgautis daugeliu sporto šakų lauke, o tyrimai rodo, kad judėjimas lemia didesnį produktyvumą ir geresnę nuotaiką. Tad dabar puikus metas atrasti sportą, kuris jums patinka, ir mėgautis juo. Sportuokite kartu su kitais – daugeliui taip smagiau, o tarpusavio įsipareigojimas vienas kitam padeda išlaikyti motyvaciją.

Ilsėkitės: kada, jei ne dabar?

Vasara – puikus metas išnaudoti savo kasmetines atostogas. O jei ilgas poilsis – ne jums, galbūt priimtinesnė būtų „vasaros penktadienių“ praktika, kai visas arba pusė penktadienio ištisą vasarą yra atostogų metas. Tokiu būdu galima susikurti daugybę ilgų savaitgalių ir pasimėgauti ilgesnėmis kelionėmis po Lietuvą, trumpais pabėgimais į užsienį ar tiesiog kokybišku poilsiu namie.

Mėgaukitės vasara visu pajėgumu

Susikurkite tokią vasarą, kurią prisiminsite. Kiekvienam iš mūsų įsimintiną laiką lemia skirtingos veiklos. Vieniems tai – paplūdimio malonumai, kitiems – intensyvios pažintinės kelionės, laikas savo hobiams, draugams, išsimiegojimui ar sodybos apželdinimui. Prisiminkite savo svajones ir įgyvendinkite jas. Darykite tai, kas svarbu ir malonu jums – būdami atsipalaidavę ir skirdami laiko sau išlaikysite produktyvumą ir motyvaciją net ir pasibaigus vasarai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją