Sudarykite užduočių sąrašą


Pirmiausia susirašykite visus į galvą ateinančius darbus, kuriuos norite padaryti. Kai jie bus užrašyti ant popieriaus, jums nebereikės jų atsiminti, tad atlaisvinsite savo smegenyse vietos ir galėsite imtis kitų užduočių. Be to, kaskart pažymėdami po vieną atliktą užduotį kaip padarytą, pajausite malonumą užbaigti darbus ir įgausite motyvacijos judėti toliau.

Pradėkite nuo tvarkos


Pirmoji jūsų užduotis tebūnie sutvarkyti darbo aplinką. Tvarkinga aplinka padeda susikurti tvarką galvoje. Kad ir kiek daug darbų susikaupė per jūsų atostogas, švari ir maloni darbo vieta padės susitelkti ir bus įkvepianti pradžia mažinant atliktinų užduočių sąrašą.

Įveikite tris kitas užduotis


Iš savo sąrašo pasirinkite tris darbus, kuriuos atliksite pirmiausia. Jie neturi būti dideli – verčiau pasirinkite tokius, kuriuos pabaigti galėsite greitai ir paprastai. Užsitikrindami tokį sklandų startą susikaupsite tolesniems darbams ir lengvai sugrįšite į ritmą.

Nebandykite „praryti dramblio“


Nors po atostogų užduočių neretai būna daug ir kiekviena iš jų atrodo skubi, tikėdamiesi per pirmą savaitę padaryti visus susikaupusius darbus rizikuojate pervargti, perdegti ir stebėtinai greitai iššvaistyti ilsintis sukauptą energiją.

Grįžkite prie to, kas jau pradėta


Dažnai pailsėjus lengviau pratęsti darbus, kurie jau buvo pradėti, negu imtis kažko visiškai naujo. Dabar galite su nauja energija ir šviežiu požiūriu pabaigti prieš atostogas pradėtus projektus, o naujas idėjas užsirašykite ir susiplanuokite jų įgyvendinimą ateityje.

Atnaujinkite ryšius


Neįpareigojantys pokalbiai su kolegomis leidžia ne tik pasidalyti atostogų įspūdžiais, bet ir geriau pajausti situaciją darbe bei suprasti, kuo gyvena komandos nariai ir kokie prioritetai sukasi jų galvose.

Susilaikykite nuo susitikimų


Jei galite, kelioms dienoms atidėkite darbinius susitikimus – jie užima daug laiko ir, dar nespėjus pamatyti bendro susikaupusių darbų vaizdo, gali iškreipti prioritetų sąrašą. Kad nesukurtumėte lūkesčių, jog nuo pat pirmos grįžimo į darbus dienos atsakysite į visus laiškus ir visur dalyvausite, galite pirmoms kelioms dienoms palikti įjungtą autoatsakiklį. Žinoma, jame turėtų būti tekstas, primenantis, kad į elektroninius laiškus atsakysite kuo greičiau, per pirmąsias kelias dienas grįžę į darbą.

Atnaujinkite savo rutiną


Grįžimas į darbus po atostogų suteikia puikią progą į savo kasdienę rutiną pažvelgti naujai. Kol atostogų nuotaika dar neišblėso, įtraukite į ją atpalaiduojančių ir gerą sveikatą užtikrinančių veiklų, kurios leidžia išlaikyti sveiką gyvenimo ir darbo balansą.

Matykite platesnį vaizdą


Jei atostogas leidote ramiai, turiningai, su savo šeima ar geriausiais draugais, o po jų grįžote į darbą, kuriame jaučiate daug streso ir mažai prasmės, pirmąsias dienas darbe gali lydėti klausimas: „kam man visa tai?“ Kad susigrąžintumėte prasmės pojūtį, prisiminkite savo karjeros istoriją ir turėkite aiškią viziją ateičiai. Kokius svarbius darbus jau esate įgyvendinęs? Kaip jie prisidėjo prie kitų žmonių gerovės? Kokios ateities sau norite ir kaip darbas padeda jums įgyvendinti savo planus?

Susiplanuokite kitas atostogas


Poilsis yra svarbi produktyvaus darbo dalis. Pasižymėkite kalendoriuje kitas savo atostogas. Nutarkite, ką per jas norite nuveikti ir patirti. Turėdami aiškų poilsio planą į susikaupusius darbus galėsite žvelgti kaip į dabartinį savo gyvenimo etapą, o ne nuosprendį visam gyvenimui.

Toks palaipsnis grįžimas į darbus, kantrybė ir sveikų ribų brėžimas padės sukauptą energijos bagažą panaudoti tvariai ir maksimaliai produktyviai – o tuo džiaugsitės ne tik jūs, bet ir jūsų darbdavys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją