Tačiau nereikėtų vienoje lentynoje sustatyti ir vienu vardu vadinti tarpusavio skolinimo platformų ir greitųjų kreditų bendrovių teikiamų paskolų – tiek savo esme, tiek verte klientams jos skiriasi iš esmės.

Tarpusavio skolinimo platformoje MANU suteikiamų paskolų metinės palūkanos yra vidutiniškai keturis kartus mažesnės nei greitųjų kreditų bendrovėse teikiamų paskolų. Pas mus paskolų palūkanos prasideda nuo 5,9 proc. ir vidutiniškai siekia 15 proc.

Mes siekiame padėti aklavietėje atsidūrusiems žmonėms gauti paskolą priimtinomis palūkanomis ir jų galimybes atitinkančia mėnesio įmoka. Norime padėti žmonėms refinansuoti jau turimas sunkiai pakeliamas paskolas, išlipti iš greitųjų kreditų liūno ir suteikti galimybę gauti vartojimo kreditą sąžiningomis palūkanomis. MANU komandą sudaro profesionalūs bankininkai, turintys ilgalaikį požiūrį į finansavimą ir skolinimą – tikime patys ir norime įrodyti kitiems, kad verslą galima daryti sąžiningai, t. y., kad patenkintos būtų visos pusės: ir tie, kurie skolina, ir tie, kurie skolinasi, ir mes, jų tarpininkai.

Vien per pirmąjį veiklos mėnesį į MANU kreipėsi daugiau nei 700 klientų su 2 mln. eurų finansavimo poreikiu. Kaip ir tikėtasi, absoliuti dauguma jų – žmonės, įklimpę į greitųjų kreditų liūną, taigi tokių paskolų refinansavimo geresnėmis sąlygomis poreikis akivaizdus. Apie tai byloja ir Lietuvos banko duomenys. Banko duomenimis, praeitų metų rugsėjo 30 dieną Lietuvos gyventojai buvo paėmę 565 841 greitąjį kreditą. Net 31 proc. šių paskolų grąžinimas buvo pradelstas daugiau nei 90 dienų, o bendra tokių paskolų suma siekė 95 mln. eurų.