Pranešama, kad Naglių gatvėje esančiame sklype UAB „KNV 10“, kuri ir valdo teritoriją, planuoja įrengti 46 kambarių viešbutį su komercinėmis patalpomis. Bendrasis statinio plotas numatomas 8,8 tūkst. kv. m, antžeminis – 6,25 tūkst. kv. m.

Pažymima, jog projekte numatyta atnaujinti ir senąją Nidos prieplauką, taip pat įrengti per 100 švartavimo vietų laivams.

Skelbiama, kad viešbučio komplekso statybos truktų daugiau nei dvejus metus, jas planuojama pradėti šį rudenį.

Primenama, kad viešbučio komplekso idėja buvusio Žuvininkystės ūkio vietoje gimė 2010 m. Neringos savivaldybės tarybos sprendimu bendrasis projekto planas, kuriame buvo numatyta buvusio Žuvininkystės ūkio rekonstrukcija, buvo patvirtintas 2012 m. rugsėjį.

Kaip vėliau teigta įmonės siųstame pranešime spaudai, „Marina Nida“ viešbučio komplekse bus beveik 50 viešbučio kambarių ir apartamentų, pritaikytų trumpalaikiam ir ilgalaikiam poilsiui. Apartamentų plotai – nuo 35 iki 150 kv. metrų.

Čia taip pat suplanuotas prekybos pasažas, sujungsiantis miesto centrą su mariomis – pirmuose aukštuose įsikurs daugiau nei 2000 kv. metrų užimsiantys restoranai, kavinės, kepyklėlės, parduotuvėlės, taip pat įvairios medicinos, sveikatingumo ir kitas paslaugas teikiančios įstaigos.

Šalia komplekso plėtotojai nuosavomis lėšomis įsipareigojo įrengti gatvės atkarpą ir viešą skverą, kuriame bus erdvė, skirta viešiems renginiams, poilsiui, meno lauko ekspozicijoms. Čia planuojama organizuoti įvairius koncertus ir susibūrimus, palaikyti Neringos miesto tradicijas kultūros ir išskirtinių meno renginių organizavime.

Taip pat teigta, kad beveik po visu kompleksu yra suplanuota viešbučio požeminė stovėjimo aikštelė su aptarnavimo, dviračių saugojimo, elektromobilių įkrovimo vietomis ir kitomis patalpomis. Projekte numatyta atnaujinti senąją Nidos prieplauką ir įrengti daugiau kaip 100 švartavimo vietų burlaiviams, kateriams, keleiviniams, istoriniams bei žvejybiniams laivams, taip pat pasirūpinti prieplaukos eksploatacijai būtina infrastruktūra. Be to, planuojama sutvarkyti krantines ir pirsą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją