„Vertiname besitęsiantį bendradarbiavimą ir didžiuojamės tapę šio projekto įgyvendintojais. Pasirašę generalinės rangos sutartį dėl „Urban HUB“ šalia Kauno, statybų imamės ir Vilniuje. Tai – išties ambicingas projektas, populiarinantis modernų ir tvarų verslo veiklos modelį Lietuvoje. Projekto statyboms pasitelksime visas turimas kompetencijas, praktinę patirtį ir mūsų veikloje taikomus tvarius bei inovatyvius sprendimus. Visa tai ir lėmė partnerių pasitikėjimą, kurį jau patikrino ankstesni įgyvendinti projektai“, – pažymi bendrovės „YIT Lietuva“ vadovas Kęstutis Vanagas.

„SBA Urban“ įmonės „Urban HUB“ vadovas Giedrius Muliuolis sako, kad tokio veiklos modelio plėtrą dviejuose didžiausiuose Lietuvos miestuose pavyksta užtikrinti sutelkiant geriausią praktinę patirtį, profesionalumą ir darbų įgyvendinimo spartą bei kokybę.

„Urban HUB“ Vilnius yra antrasis tinklo projektas, kurio plėtrą pradėjome lygiagrečiai projektui Kauno rajone. Per pirmuosius etapus rinkai pasiūlysime per 40 000 kv. m. modernių ir lanksčių patalpų verslui, o įgyvendinus visą projektą – net 90 000 kv. m. Jaučiame sparčiai augantį rinkos poreikį „stock-office“ tipo patalpoms, o partnerystė su didelę patirtį sukaupusia „YIT Lietuva“ komanda, tikime, padės projektą pastatyti kokybiškai, greitai ir laiku“, – sako G. Muliuolis.

„Urban HUB“ Vilniuje įsikursiantys prekių ir paslaugų teikėjai vienoje vietoje turės prekybai, logistikai ir klientų aptarnavimui pritaikytas patalpas arba skirtingus šių patalpų derinius. Vieno aukšto su antresole pastate suplanuotos ir erdvės kavinėms bei biurams. 22 000 kv. m. ploto biurų, prekybos ir logistikos miestelio „Urban HUB“ Vilniuje erdvėse, planuojama, įsikurs 30 verslų – nuo mažųjų gamybininkų, specializuotų prekių tiekėjų iki maisto prekių parduotuvių, kavinių bei laisvalaikio erdvių, rašoma pranešime.

Numatoma, kad bendrai čia galės dirbti virš 200 darbuotojų. Verslo miestelis suplanuotas skaidant erdves į įvairaus dydžio atskiras komercinių patalpų grupes, vadinamas „boksais“. Projekto autoriai – pasaulyje gerai žinomi danų tvarios architektūros kūrėjai „PLH Architects“.

Pažymėtina, kad A++ energinio naudingumo klasės verslo miestelis „Urban HUB“ sieks „BREEAM In-use Excellent“ tvarumo sertifikato. Pastatas bus aprūpintas žaliąja energija, o projekto sprendiniai sutelkti į tvarių medžiagų naudojimą bei tvaresnio gyvenimo būdo infrastruktūrą, žaliąsias erdves. Miestelyje planuojama įrengti 340 vietų automobilių stovėjimo aikštelę, iš jų apie 70 – skirtos elektromobiliams, dar 50 dviračių stovėjimo vietoms.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją