„Artimiausiu metu laukiame Vyriausybės sprendimo dėl parengto pirmojo etapo investicinio projekto, po to ketiname pristatyti projektinius pasiūlymus visuomenei, juos patobulinti ir skelbti viešąjį pirkimą techniniam projektui parengti“, – sakė Turto banko generalinis direktorius Mindaugas Sinkevičius.

Vystant ministerijų miestelį etapais, siekiama užsitikrinti projekto finansavimą. Įgyvendinus pirmojo pastato kapitalinį remontą, į jį būtų perkeliamos trys ministerijos – Žemės ūkio, Susisiekimo ir Sveikatos apsaugos. Atlaisvinus ministerijų patalpas miesto centre ir jas pardavus, tikimasi gauti per 40 mln. eurų pajamų. Iš šių lėšų būtų finansuojamas pirmasis projekto etapas ir užsitikrinamas finansavimas kitam etapui.

Iš viso ministerijų miestelio projektas yra padalintas į 6 vystymo etapus, I-ąjį etapą ketinama baigti 2025 metais.

Turto bankas yra paskelbęs atvirą viešą kvietimą projektuotojams prisijungti prie dinaminės pirkimo sistemos, kuri leidžia iš anksto patikrinti tiekėjų kvalifikaciją ir jiems išsiųsti kvietimus dalyvauti projektuose.

„Sulaukiame viešų klausimų dėl projekto, reikia suprasti, kad dalis etapų dar tik yra planuojami, todėl informacijos nėra tiek daug, mat kai kurie sprendimai dar nepriimti. Galiu asmeniškai užtikrinti, kad dedamos visos pastangos, jog projektas judėtų sklandžiai, greitai ir skaidriai“, – teigė M. Sinkevičius.

Šiuo metu, lygiagrečiai su pirmojo projekto etapo darbais, kartu su Lietuvos architektų sąjunga yra rengiama techninė užduotis tarptautiniam architektūriniam konkursui. Konkursą ketinama skelbti vasarą. Po jo paaiškės bendra kvartalo vizija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją