Finansų ministerija teigia, kad pokyčių tikslas yra sudaryti teisines sąlygas aprūpinti valstybės įstaigas tiek ir tokiu AVNT, kokio reikia valstybės įstaigų funkcijoms atlikti.

Numatyta, kad, kai valstybės įstaigos motyvuotai nepritaria sprendimo projektui, o centralizuotai valdomo valstybės turto valdytojas – Turto bankas – su tuo nesutinka, sprendimo projektas derinamas su Finansų ministerija, kuri įvertina, ar sprendimo projekte siūlomas centralizuotai valdomo AVNT perdavimas atitinka nurodytas turto optimizavimo sąlygas ir valstybės įstaigos poreikius.

Posėdyje pateiktoje pažymoje teigiama, kad Turto bankas susiduria su problemomis ir prieštaravimais, kylančiais praktikoje taikant nuostatas.

„Pasitaiko atvejų, kai įgyvendinus atnaujinimo projektą, valstybės įstaiga delsia pasirašyti nuomos sutartį arba atsisako keltis į pagal jos anksčiau išreikštą poreikį atnaujintą turtą. Taip pat pasitaiko atvejų, kai būna nesutinkama nė su vienu iš centralizuotai valdomo valstybės turto valdytojo siūlomų patalpų variantų arba nenorima išsikelti iš patalpų, dėl kurių jau priimtas sprendimas jas parduoti“, – rašoma dokumente.

Taip pat numatyta mažinti AVNT valdymo ir naudojimo kaštus, maksimalaus šio turto panaudojimo galimybes, didinant valstybės įstaigų koncentraciją stambesniuose, o ne pavieniuose šio turto vienetuose. Nustatyta, kada Turto bankas gali priimti sprendimą dėl laisvo centralizuotai valdomo AVNT perdavimo nuomos teisėmis.

Galutinį sprendimą dėl centralizuotai valdomo AVNT perdavimo nuomos teisėmis priima Turto bankas, gavęs Finansų ministerijos išvadas.

Nustatoma, kad, įgyvendinus AVNT atnaujinimo projektą, valstybės įstaiga ir Turto bankas sudarys nuomos sutartį, kuria valstybės įstaigai valstybinėms funkcijoms atlikti bus išnuomotas atnaujintas turtas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją