Dvi gyvybes nusinešęs tragiškas gaisras Viršuliškių daugiabutyje privertė iš naujo atkreipti dėmesį į būsto draudimą.

Advokatas Arvydas Budnikas anksčiau Delfi teigė, kad tuo atveju, jei būstai yra neapdrausti, kompensacijų gyventojai vargu ar sulauks, nebent būtų nustatyta, jog daugiabutis buvo padegtas specialiai.

„Tada prieš tą žmogų galėtų būti baudžiamoji byla už turto sugadinimą pavojingu būdu ir kitų butų savininkai, kurie nėra kalti dėl šio atvejo, jam galėtų duoti civilinius ieškinius. Bet jeigu nebūtų nė vieno kalto, jei nėra draudimo, tada jie visus būstus prarado“, – situaciją anksčiau vertino A. Budnikas.

Vilniaus miesto savivaldybė visiems evakuotiems žmonėms nutikus nelaimei suteikė galimybę apsistoti viešbutyje, jie taip pat galės persikelti į socialinius būstus. Visgi akivaizdu, kad tai tik trumpalaikiai sprendimai, o pats namas, gali būti, daugiau nebus eksploatuojamas.

Taigi, Delfi pasidomėjo būsto draudimo rūšimis ir kiek tokia paslauga kainuoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją