Būsima startuolių meka vadinamo projekto likimas buvo pakibęs ant plauko po to, kai pavasarį pasikeitusi sostinės valdžia pastebėjo tam tikrų trūkumų anksčiau pasirašytoje sutartyje.

Rugsėjo pabaigoje projekto vadovas Darius Žakaitis DELFI piktinosi, kad sutartimi nepatenkinta savivaldybė tiesiog nori įgyti daugiau kontrolės.

„Stabdydama šį projektą, savivaldybė stabdo bendruomeninę iniciatyvą ir tai daro, nes jai nepatinka pasirašyta sutartis. Jie nori perimti kontrolę“, – tada dėstė D. Žakaitis.

Įsipareigojo siekti tikslų

Vis dėlto panašu, kad „Sapiegos Vilnius Techparko“ vadovui ir merui Remigijui Šimašiui galiausiai pavyko susitarti.

„Derybų metu pavyko susitarti dėl svarbiausių dalykų“, – tarybos posėdyje sakė R. Šimašius.

Jis pabrėžė, kad nuo šiol nuomininkas privalės teikti visą informaciją apie savo vykdomą veiklą savivaldybei, ko anksčiau sutartyje numatyta nebuvo.

„Esu įsitikinęs, kad tokios vietos būvimas Vilniuje yra labai naudingas miestui. Be to, esu įsitikinęs, kad tokių vietų ateityje bus ir daugiau“, – kalbėjo meras.

Pagal naują negyvenamųjų pastatų, statinių ir patalpų nuomos bei kito ilgalaikio materialiojo turto nuomos sutartį verslą pradedančias informacinių technologijų (IT) įmonės savo teritorijoje įkurti ketinantis parkas įsipareigojo pasiekti nurodytų tikslų.

Visų pirma, suplanuota, kad į IT parko įkūrimą, veiklą ir vystymą įstaigos dalininkai investuos beveik 2,9 mln. eurų, kurių maždaug pusė bus skirta nuomojamo turto remontui.

Taip pat susitarta, kad vidutinis darbo užmokestis parke turėtų sudaryti apie 1448 eurų per mėnesį. Planuojama, kad bus sukurtos mažiausiai 725 darbo vietos.

„Siekiant plėtoti viešąsias erdves Vilniaus mieste ir pritaikyti jas visuomenės poreikiams, Įstaiga ir jos dalininkai sutinka, kad pagrindinė parko teritorijos dalis būtų atvira Vilniaus miesto gyventojams ir svečiams“, – nurodoma sutartyje.

„Sapiegos Vilnius Techparkas“ taip pat įsipareigojo subnuomoti privačiam vaikų dienos centrui ar ikimokyklinio ugdymo įstaigai visam pastatų nuomos sutarties su Vilniaus miesto savivaldybe galiojimo laikotarpiui.

Parko teritorijoje taip pat bus įrengti sporto aikštynai, transporto zona (oranžinių dviračių ir elektromobilių nuomos punktai), konferencijų centras ir daugelis kitų Vilniaus miesto gyventojams ir svečiams skirtų paslaugų.

Lengvatinės sąlygos

Kaip ir anksčiau, „Sapiegos Vilnius Techparkas“ sostinės savivaldybei įsipareigojo kas mėnesį mokėti 0,29 euro už 1 kv. metrą siekiančius nuompinigius. Bendras Sapiegų rūmų plotas – 8 tūkst. kv. metrų.

Pagal pakeistą sutartį kuriamas technologijų parkas taip pat įsipareigojo savo teritorijoje rinkti ir išvežti nukritusius lapus, pjauti žolę, genėti medžius, rinkti ir išvežti šiukšles ir pan.

D. Žakaičio vadovaujamai bendrovei taip pat yra uždrausta išnuomotą turtą subnuomoti kokias nors kitais, tiesiogiai su jo veikla nesusijusiais, tikslais.

Po to, kai buvo pritarta naujos sutarties projektui, jį dar svarstys savivaldybės komitetai, o po to dėl jos dar kartą bus balsuojama tarybos posėdyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)