Kaip praneša sostinės savivaldybė, pastato projektas buvo atrinktas kviestinio architektūrinio konkurso būdu. Konkurse dalyvavo 6 architektų kompanijos. Po dviejų konkurso etapų išrinktas nugalėtojas – projektas, pavadintas „CUBE“ (architektai: R. Bimba. G. Barzdžiukaitė, R. Gudauskas, G. Zelenkauskaitė, R. Valionis).

Pastato kompozicija sudaryta iš dviejų 27 ir 29 aukštų dalių ir žemesnės – keturių aukštų dalies. Anot projekto autorių, atitinka Vilniaus miesto Urbanistinės kalvos koncepciją.

19 tūkst. kv. m. pastate numatomos įvairių paskirčių patalpos: prekybos, paslaugų, maitinimo, mokslo, gydymo, sporto ir poilsio. Pirmame aukšte numatoma vieta kavinei, 2–27 aukštuose projektuojamos biurų patalpos. Atsižvelgiant į galimus pastato aukštų išplanavimo variantus numatomas darbuotojų skaičius apie 1,1 tūkst. žmonių. O pačiuose viršutiniuose aukštuose – planuojamas restoranas.

Ant žemiausios pastato dalies formuojamos terasos. Taip sukuriant patrauklias atviras erdves ne tik pirmame aukšte bet ir ant pastato stogų.

Po pastatu suprojektuota trijų lygių požeminė automobilių stovėjimo aikštelė, kurioje bus įrengta 81 automobilių stovėjimo vieta.
Šiuo metu beveik 15 arų sklype stovi apleistas sovietmečiu statytas trijų aukštų daugiabutis namas.

Dangoraižį suprojektavo – UAB „Architektūros kūrybinė grupė“. Projekto vystytojas – UAB „Ausminta“ ir UAB „Nolita.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)