A.Štaro teigimu, sostinės daugiabučius administruojančios UAB „City service“ ir UAB „Būsto investicijų valdymas“ gali būti susitarusios dėl pastarosios įmonės valdomų bendrovių įsigijimo.

„Praktiškai jau yra sutarta, - antradienį kalbėjo A. Štaras, - tačiau jeigu taip atsitiktų, iš 4,5 tūkst. Vilniaus daugiabučių trečdalis atsidurtų vienose rankose. Tai reiškia, kad žmonėms gali padidėti aptarnavimo mokesčiai“.

UAB „Būsto investicijų valdymui“ iki šiol priklausė 4 privatizuotos komunalinių paslaugų bendrovės: „Naujamiesčio būstas“, „Antakalnio ūkis“, „Viršuliškių būstas“ ir „Karoliniškių būstas“. UAB „City service“, pati administruojanti dalį sostinės daugiabučių, rugpjūčio mėn. įsigijo 100 proc. bendrovės „Vilko pėda“ akcijų, o anksčiau - bendrovę „Lazdynų būstas“. UAB „City service“ taip pat valdo bendroves „Namų priežiūros centras“ ir „Pašilaita“.

UAB „Būsto investicijų valdymas“ akcininkė ir direktorė J. Žeimienė DELFI patvirtino, kad įmonės parduodamos, tačiau, anot jos, sutartys iki šiol nepasirašytos.

„Mes atviri visiems pirkėjams, kurie pasiūlys gerą kainą. Tai gali būti ir japonai, ir kiniečiai, ir „City service“. Tačiau tai jau ne A. Štaro reikalas“, - sakė J. Žeimienė.

Vilniuje iš viso skaičiuojamos 25 daugiabučius namus administruojančios įmonės. Gyventojai jas gali pasirinkti patys, o jeigu to nepadaro – įmones paskiria savivaldybė.

Namų administratoriai prižiūri daugiabučių namų ūkį – rūpinasi apšvietimu, teritorijos valymu, šiukšlių išvežimu, šilumos tinklų eksploatacija. Gyventojai už šias paslaugas kas mėnesį moka mokesčius eilutėje „kitos paslaugos“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją