Kaip aiškina savivaldybė, tai daroma atsižvelgiant į gyventojų prašymus.

„Siekiame, kad visiems naujoji tvarka būtų patogi ir priimtina. Bendruomenės, namų administratoriai nespėjo pasiruošti tvarkos įsigaliojimui. Jiems per kelis pasirengimo mėnesius reikėjo numatyti etatus, tam skirti biudžetą, nusipirkti tvarkymui reikalingas priemones. Nuo liepos 1 dienos įsigaliosianti tvarka leis geriau pasiruošti ir tinkamai pasirūpinti greta namų esančios teritorijos priežiūra,“ – pranešime cituojamas Miesto ūkio ir transporto departamento direktorius Virginijus Pauža.

Taisyklėse nustatyta, kad Vilniaus daugiabučių namų savininkų bendrijos, kitų daugiabučių namų ir pastatų administratoriai būtų patys atsakingi už teritorijų švarą ir tvarką 20 metrų atstumu nuo pastatų. Vilniuje pagrindiniai tvarkymo darbai kieme turės būti atliekami 9 kartus per mėnesį: renkamos atsitiktinės šiukšlės, valomos kiemo dangos (šaligatviai, laiptai, kiemo važiuojamoji dalis), pjaunamos vejos ne mažiau kaip 3 kartus per vasaros sezoną, sugrėbiami ir išvežami lapai, žiemos metu kasamas sniegas, barstoma smėlio – druskos mišiniu arba kitomis ledą tirpdančiomis priemonėmis.

Analogiška tvarka jau galioja Kaune, Klaipėdoje ji įsigalios nuo balandžio.

Planuojama, kad vilniečiams kiemo tvarkymo kaina priklausys nuo kiemo dydžio (atstumo tarp gretimų namų, teritorijos dangos, gyvenamojo namo dydžio) ir svyruos nuo 0,05 Lt iki 0,11 Lt per mėnesį 1 kv. m naudingo buto plotui. Pavyzdžiui, 60 kv. metrų ploto buto savininkai už kiemo tvarkymą mokės apie 5 litus.

Jeigu Vilniaus miesto taryba trečiadienį pritars, šie Tvarkymo ir švaros taisyklių pakeitimai įsigalios nuo kitų metų liepos 1 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)