Pasak dienraščio, tokia galimybė atsirado, nes teritorija toje vietoje perskelta į dvi dalis – Kultūros vertybių registre matyti, kad tai vientisa teritorija, o teritorijos ribų plane atsiranda du sklypai. Viename sklypų, numačius „pratęsti Vilniaus senamiesčiui būdingų erdvių formavimo principus“, planuojamos prabangių butų statybos.

Kultūros paveldo departamentas patvirtina, kad teritorijoje esantys du sklypai ir kultūros ministras patvirtino nekilnojamojo kultūros paveldo apsaugos specialųjį planą, kuris numato užstatymo galimybę. Tačiau abejonių dėl statybų kyla Lietuvos nacionalinei UNESCO komisijai.

„Išgirdę, kad senamiestyje planuojamos statybos, bandome išsiaiškinti, ar tai nepažeidžia paveldo apsaugos reikalavimų. Mano žiniomis, galutinis projektas dar nepatvirtintas. Girdėjau, kad ten ketinama kažką statyti. Paprašėme, kad šią informaciją įvertintų UNESCO patarėja – ICOMOS“, – dienraščiui sakė Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos generalinė sekretorė Asta Junevičienė. ICOMOS – tarptautinė nevyriausybinė organizacija, vienijanti kultūros paveldo apsaugos ir restauravimo specialistus, į ją kreipėsi ir Kultūros ministerija, laukiama Lietuvos nacionalinio komiteto išvadų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)