Anot savivaldybės, gruodžio 25 – sausio 4 dienomis nuo stogų krentant ledo luitams ir tirpstančiam sniegui, buvo apgadinti 25 automobiliai ir sužalotas vienas žmogus. Daugiausiai tokių atvejų užfiksuota Senamiestyje ir Naujamiestyje.

Pastato prižiūrėtojai privalo stebėti, kad nesikauptų sniegas ir ledas ant pastatų stogų ar išorinių durų stogelių, prie švieslangių, sienų, langų.

Jeigu susiformuoja varvekliai ir susikaupia per daug sniego, pastatų naudotojai privalo kuo skubiau pašalinti nuo pastatų susikaupusį sniegą ir nuo stogų nudaužyti varveklius. Atliekant šiuos darbus, pastatas turi būti aptvertas.

Pagal administracinių teisės pažeidimų kodeksą, už taisyklių nesilaikymą gali būti skirtas įspėjimas arba bauda iki 2000 litų.

Jeigu pastato naudotojas nesiima veiksmų, nors kyla pastato griūties grėsmė, gali būti baudžiamas nuo 1000 iki 5000 litų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)