Paviešintuose projektiniuose pasiūlymuose išvardinti penki bendrabučių korpusai: A, B, C, D ir E. Numatomas adresas – Plytinės g. 17A, t. y. Saulėtekyje, netoli dabartinių bendrabučių miestelių.

Esama žemės sklypo pagrindinė naudojimo paskirtis ir būdas yra visuomeninės paskirties teritorijos. Pastatų projektuotojas – UAB „DO architects“.

Pateiktuose dokumentuose rašoma, kad pirmojo pastato bendrasis plotas sieks 4750,31 kvadratinių metrų, jis bus 9 aukštų ir turės 166 patalpas, skirtas miegoti bei ilsėtis, o numatomas parkavimo vietų poreikis – 100.

Antrojo pastato bendrasis plotas – 654,12 kv. m, 4 aukštai, 24 kambariai, 15 parkavimo vietų. Trečiojo bendrasis plotas – 983,08 kv. m, 4 aukštai, 40 kambarių ir 24 parkavimo vietos.

Ketvirtojo ir penktojo pastatų parametrai vienodi: bendrasis plotas po 818,6 kv. m, 4 aukštai, 32 kambariai ir 20 parkavimo vietų.

„A korpusas projektuojamas kaip urbanistinė dominantė (9 aukštų), tęsianti Saulėtekio alėjos ir Plytinės gatvės universitetų korpusų dominantes bet tuo pačiu darniai įsilieja į esamą kraštovaizdį, smulkėjantis tūris darniai integruojasi į gamtinę visumą, o B, C, D ir E korpusai mažesni (3–4 aukštų), kuriantys nominalias erdves, atkartojantys sodybinio užstatymo erdves, būdingas šiaurinėje teritorijos dalyje, palei Plytinės gatvę, atveriantys vaizdus. Tūrių konfigūracija atveria vaizdus į mišką iš visų B, C, D ir E korpusų pastatų“, – aiškinama pasiūlymuose.

Palei pagrindinę projekto vidinę gatvelę projektuojami suolai, paviljonai dviračių laikymui, vėliavų stovai. Sklype, aplink projektuojamus korpusus numatyti grunte sodinami medžiai ir krūmai. Palei fasadus numatyti klombose sodinami krūmai, vijokliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją