„Nuo mūsų namo sienos iki planuojamo statyti 6 aukštų požeminio garažo ir 16-os aukštų administracinio pastato - tik 30 metrų. Tai kai jie pradės čia kasti polius, mūsų namas sugrius“, - DELFI tikino Kalvarijų g. 26 namo bendrijos pirmininkė Aušra Adomėnienė.

Ji atkreipė dėmesį, kad iš kitos namo pusės garažus jau pasistatė Registrų centras, o planuojami aukštybiniai pastatai iš kitos pusės esą visiškai užstos saulės šviesą.

Šnipiškių senbuviai antradienį ketino dalyvauti teritorijos tarp Kalvarijų, Lvovo ir Krokuvos gatvių detaliojo plano viešame svarstyme, tačiau paaiškėjo, kad kol kas nebėra ko svarstyti.

Vilniaus savivaldybėje rengiamas šios teritorijos detalusis planas yra apskųstas teismui dėl kito planuojamo statyti objekto – „Teo LT“ 15-os aukštų administracinio pastato. Kol vyksta bylos nagrinėjimas, plano rengimas sustabdytas.

„Nežinau, detalų planą visai teritorijai rengia savivaldybė, ten viskas sustojo, tai gal čia nieko ir nebus“, - neslėpdamas susierzinimo DELFI antradienį komentavo bendrovės „Ibrahim“ direktorius Vilhelmas Bučys.

Bendrovė ir Lietuvos architektų sąjunga jau buvo paskelbusi naujojo savo pastato architektūrinį konkursą ir išsirinkusi nugalėtoją - architektų E. Stasiulio, R. Mažeikos ir L. Gasiliūnaitės darbas nepanašus į dangoraižį.

Ką šiandien senojo pastato vietoje norėtų statyti bendrovė, „Ibrahim“ direktorius nenorėjo paaiškinti: „Planuoti galima net ir 50 aukštų, tačiau yra įstatymai ir niekas neleis jų pažeisti ir tokio aukščio statyti. Mes laikysimės įstatymų“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)