„Į Lietuvoje dar tik besiformuojančią prekybinių ir logistikos miestelių rinką žengiame su didžiuliu, 3 futbolo aikščių plotui prilygstančiu, projektu „Urban HUB“. Į modernų išskirtinės architektūros objektą ir aplinkinę infrastruktūrą investuojame 30 mln. eurų, kad „Urban HUB“ Vilniaus rajone taptų esminiu Ukmergės kryptimi besikuriančių verslų sinergijos katalizatoriumi. Verslo mieste darbo vietas kurs per 30 verslų“, – antradienį „Urban HUB“ statybų atidarymo metu teigė G. Muliuolis.

Pasak jo, nepaisant pasaulinės ekonomikos sulėtėjimo, kuris veikia ir Lietuvos rinką, strateginė projekto vieta, projekto erdvių lankstumas lemia jo paklausą, šiuo metu rezervuota jau beveik trečdalis ploto.

„Urban HUB“ komercijos miestelių plėtra Vilniuje

Vilniaus rajono meras Robertas Duchnevičius pasveikino projektą ir paminėjo, kad jis prisidės prie Vilniaus rajono plėtimosi ir užtikrins, kad gyvenantieji rajone galėtų gauti paslaugas arčiau namų. Taip pat, anot jo, tai puikus pavyzdys, kaip bendruomenės ir verslas gali kartu spręsti problemas.

„Džiaugiuosi, kad Vilniaus rajono teritorijoje sparčiai daugėja gyventojų, plečiasi gyvenamieji kvartalai. Kartu suprantame žmonių norą gauti įvairias paslaugas arčiau namų. Todėl tikimės, kad „Urban HUB“ projektas šį poreikį sėkmingai atlieps.

Tai bus galimybė ne tik rajono ir miesto verslams įsikurti naujose, moderniose patalpose, bet ir vietos gyventojams naudotis sporto, kavinių, parduotuvių paslaugomis. Be to, dėkoju projekto vystymo komandai, kad kuria naują mūsų drauge aptartą standartą – darniai bendrauja su Avižienių seniūnijos bendruomene ir drauge sprendžia kylančius klausimus“, – teigė R. Duchnevičius.

Meras paminėjo, kad šis pastatas gali tapti Avižienių, kurie stokoja maitinimo įstaigų ir bendruomenės vietų, traukos centru.

„Iš tikro, žiūriu labai kompleksiškai į Vilniaus rajono vystymąsi. Turime pripažinti, kad Avižieniuose mes stokojame tam tikrų viešųjų pastatų, mes stokojame maitinimo įstaigų ir panašiai. Tai iš tikro mes turėsime traukos centrą, kuris yra reikalingas bendruomenei, jog ši nevažiuotų į sostinę ir gyvenimas virtų čia“, – aiškino jis.

Kaip teigia tvarių miestų plėtros ir statybų bendrovės „YIT Lietuva“ vadovas Kęstutis Vanagas, dirbančioji komanda yra pasiryžusi dar iki žiemos užbaigti fasadus ir stogą, kad šaltuoju metų laiku darbai persikeltų į pastato vidų.

„Šių „stock-office“ (prekybinių sandėlių – ELTA) miestelių įgyvendinimas yra išties ambicingas, į Lietuvą atnešantis naują – tvarią, modernią ir inovatyvią – verslo vystymo viziją. (...) Todėl projektų vizijos išpildymui pasitelksime visas turimas kompetencijas, patirtį ir inovacijas, šalies verslui atverdami šiuolaikiškas bei aplinkai draugiškas erdves. Tikimės, jos dar labiau skatins augimą, talentų puoselėjimą ir geriausių idėjų įgyvendinimą", – akcentuoja K. Vanagas.

„Urban HUB“ komercijos miestelių plėtra Vilniuje

Darbų startas buvo pažymėtas atidengiant statybvietėje atrastą unikalų tektoninio lūžio akmenį, kuris prieš 25 000 metų į Lietuvą atslinko drauge su ledynais iš Skandinavijos. Retų mineralų, kvarco ir retųjų metalų gyslų turintis riedulys bus įtrauktas į Lietuvos riedulių registrą ir pasibaigus statyboms bus eksponuojamas šalia baigto pastato.

Projektą vykdanti „SBA Urban“ vysto panašios koncepcijos „stock-office“ projektą „Urban HUB“ ir Kaune, prie magistralės Vilnius-Klaipėda. Per kelis etapus į jį numatoma investuoti 100 mln. eurų ir išvystyti 70 000 kv. m patalpų ploto. Pirmajame etape, kuris turėtų būti baigtas kitų metų pirmoje pusėje, planuojama 4 pastatuose nuomininkams pasiūlyti 22 000 kv. m patalpų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)