Apie 80 proc. to laikotarpio namų balkonų būtina skubiai remontuoti, pranešime spaudai cituojamas bendrovės „Naujininkų ūkis“ direktorius Sigitas Čirba.

Įmonės užsakymu sostinės Naujamiesčio ir Naujininkų rajonuose senųjų daugiabučių balkonų būklę tyrė „Statybos projektų ekspertizės centras“. Pasak bendrovės direktoriaus Almanto Indriliūno, daug kur tokie balkonai turi avarinės būklės požymių. Siekiant išvengti balkonų laikančių konstrukcijų griūties, reikia nedelsiant juos sustiprinti arba, esamus demontavus, įrengti naujus.

Pagrindinės senųjų daugiabučių balkonų „ligos“ – betono erozija, metalinės konstrukcijos ir armatūra pažeistos korozijos, neįrengta hidroizoliacija. Drėgmė, patekusi į plokščių mikroplyšius, dėl temperatūros svyravimų ardo betono struktūrą. Tokios išvados padarytos, patikrinus gyvenamųjų namų Naujininkų, Savanorių, Pelesos ir kitose gatvėse balkonus.

S. Čirba pripažįsta, kad dėl gyventojų pasipriešinimo avariniai balkonai faktiškai ir toliau neremontuojami. Smarkiausiai remontui priešinasi tie gyventojai, kurių butai balkonų neturi. Pasak S. Čirbos, balkonai priskiriami viso namo konstrukcijoms, ir į jų sutvarkymą turi būti žiūrima taip pat, kaip į pastato stogo remontą. 
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)