Vilniaus miesto savivaldybė yra išdavusi leidimus nugriauti ligoninės pastatą, virtuvės patalpas, garažą, prekybos kioską ir šiluminį mazgą: iš viso planuojama nugriauti apie 3,5 tūkst. kv. m pastatų ploto.

Ligoninė, kuri savo veiklą baigė 2003 m., yra įsikūrusi adresu Vasario 16 g. 11, jos teritorijos plotas - 1,22 hektaro. Pagal miesto detalųjį planą šioje vietoje galima daugiaaukštė ir komercinė statyba.

DELFI skelbė, jog pernai sausį nenaudojamas buvusios ligoninės pastatas degė.

Ligoninės pastatus 2011 m. pabaigoje per varžytines įsigijo SEB banko nekilnojamojo turto valdymo bendrovė „Litectus“. Ji juos valdo iki šiol.

„Teritorijoje vyksta tik griovimo darbai, jiems išimti leidimai. Mes tvarkome sklypą su senais nenaudojamais pastatais. Statinių, kurie yra saugomi kaip kultūros paveldas, neliesime, o sovietinę statybą išgriausime“, - sakė „Litectus“ vadovas Edvinas Malevskis.

Pasak jo, kol kas bendrovė atlieka sklypo paruošiamuosius darbus.

„Apie statybas dar nieko negaliu pasakyti“, - dėstė E. Malevskis.

Paklaustas, ar bendrovė planuoja sklypą su išlikusiais statiniais parduoti, jis teigė: „vienas iš galimų variantų yra parduoti“.

Anksčiau ligoninė su pastatais priklausė bankrutavusiai įmonei „St. Jacobs“, valdytai nekilnojamojo turto bendrovės „M2 Invest“. Didžiausi bankrutavusios įmonės kreditoriais buvo bankai, kurių vienas – SEB.

2005 m. skelbta, jog investuotojai veiklą nutraukusios ligoninės pastatuose planavo įrengti butus. Skaičiuota, jog visa projekto vertė siekia beveik 80 mln. litų. Tuomet pastatų kompleksą iš Vilniaus savivaldybės už 36,5 mln. litų įsigijo Airijos pilietis bei "M2 Invest" akcininkas Peteris Bakeris.

Architektai jau buvo parengę projektą, kaip atrodytų pastatas buvusios Šv. Jokūbo ligoninės vietoje. 2008 m. geriausiu pasiūlymu buvo išrinktas Ambraso architektų biuro darbas. Planuota, jog naujas pastatas bus 17 tūkst. kv. m.

Daugiau nei 3 mln. litų skolų turėjusi Šv. Jokūbo ligoninė skyrių veiklą perkėlė į kitas miesto ligonines. Šalia buvusios ligoninės yra Šv. Jokūbo ir Pilypo bažnyčia bei dominikonų vienuolynas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (202)