Klaipėdietis Alius Galminas dar 2005 metais susigundė įsigyti butą „Žaliojo slėnio” gyvenamųjų namų rajone. Jis pasirinko išskirtinį 16 butų namą – vilą „Domino”.

„Namas seniausiai turėjo būti baigtas, bet iki šiol daugybė darbų neatlikta, – pasakojo A.Galminas. – Mes įvykdėme visus įsipareigojimus, sumokėjome visus pinigus, tačiau likome be nieko.”

Statybų koordinatorius – bendrovė „Statemos investicijos”. A.Galmino tvirtinimu, pusė šios bendrovės akcijų priklauso Bernardui Kemundrui, o kita pusė – jo verslo partneriui. Bendrovei iškelta bankroto byla.

Praradęs viltį įsikurti „Žaliajame slėnyje” A.Galminas kreipėsi į teismą. Kadangi preliminari buto pardavimo ir pirkimo sutartis buvo sudaryta su fiziniu asmeniu – B.Kemundriu, tai pirmos instancijos teismas nusprendė, kad B.Kemundris turi grąžinti už jį sumokėtus pinigus ir banko palūkanas. Nutartis buvo apskųsta ir Apeliacinis teismas nusprendė, kad Klaipėdos apygardos teismas turi bylą nagrinėti iš naujo.

„Žmogiškai suprantu A.Galminą, tačiau aš buvau ir tebesu „Žaliojo slėnio” gyvenvietės, kurioje jau stovi 200 namų, vystytojas. Esu atsakingas tik kaip koordinuojantis asmuo. O dabar esu skundžiamas visoms instancijoms, nors nesu to buto pardavėjas. Man A.Galminas sumokėjo tik 31 tūkst. litų, kitus pervedė į bendrovės „Statemos investicijos” sąskaitą. Apeliacinis teismas nustebo, kad dabar aš turiu grąžinti pinigus, kurių negavau”, – aiškino B.Kemundris.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)