Po visų griovimo ir grunto valymo darbų dar šį mėnesį šioje vietoje prasidės daugiabučių komplekso „B23“ statybos. Dėl krizės gamyklos konversija į gyvenamąjį kvartalą buvo sustojusios, kol sklypo neįsigijo nekilnojamojo turto projektų vystymo kompanija AB „Hanner“.

„B23“ kompleksą sudarys 8 daugiabučiai. Pirmojo etapo metu bus statomi 2 daugiabučiai namai – iš viso 119 butų. Planuojama, jog naujakuriai šiuose būstuose galės įsikurti jau 2017 metų II ketvirtį. Butų kainos prasidės nuo 1530 eurų už kvadratinį metrą bei bus galima rinktis butus nuo 35 iki 72 kv.m.

„Naujamiestyje vis daugiau gamybinių patalpų pritaikoma gyvenamajam sektoriui, tad vystydami „B23“ projektą išsaugosime savitą rajono urbanistinę architektūrą. Šiame komplekse bus įrengtos uždaros poilsio zonos, tad gyventojai, mėgstantys didmiesčio gyvenimo ritmą, galės jaustis komfortabiliai, – teigė AB „Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis.

„Hanner kompanija jau turi patirties, kaip pramonės kvartalą paversti patraukliu gyvenamuoju: įpusėtas Pergalės saldainių fabriko vietoje iškilęs Žvėryno namų kvartalas. Jis gerokai pakeitė visą vadinamą Naująjį Žvėryną. Taip ir su „Grąžtų gamykla“, kuri ilgai stovėjo apleista, o dabar šis kvartalas pasikeis neatpažįstamai”,- sakė A. Avulis.

Projektas turi įdomų akcentą – vos už keliasdešimt metrų įsikūręs Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, tad būsimiems naujakuriams neturėtų kilti dvejonių dėl būsto saugumo.

„Naujamiestis tarp būsto ieškančių žmonių vis labiau populiarėja neatsitiktinai – puikus susisiekimas su šalia esančiu miesto centru yra ypač vertinamas.

Tad ir šis būstas yra orientuotas į miesto gyvento-ją, kuris mėgsta modernų ir patogų gyvenimą“, – pasakojo A. Avulis.

Naujasis kvartalas kuriamas atokiau nuo triukšmingų gatvių, kad netrikdytų kokybiško gyventojų poilsio, tačiau arti visų svarbiausių paslaugų, pramogų centrų ir senamiesčio, kad butų lengva ne tik efektyviai planuoti laiką, bet ir mėgautis kultūriniu, visuomeniniu ir asmeniniu gyvenimu. „B23“ komplekse taip pat bus įrengta elektromobilių dalijimosi paslaugų aikštelė, gyventojų dviračių saugyklos bei lauko sporto aikštelė. Iš viso į projektą planuojama investuoti 8 mln. eurų.

AB „Hanner“ įkurta 1995 metais, jos pagrindinė veikla – investicijos į nekilnojamojo turto projektų plėtrą. Kompanija įgyvendino projektus Lietuvoje, Latvijoje, Ukrainoje, Rumunijoje, Rusijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (164)