„Magnum“ įsikurs Kauno širdyje ir bus iš visų pusių apraizgytas verslo, transporto, politikos, kultūros ir laisvalaikio arterijų. Pro didžiausio biurų komplekso Kaune langus ir terasas atsivers vaizdas į Nemuno salą ir visą miestą. Todėl startą statyboms duodame būtent čia – iš kur atsiveria perspektyva į būsimą „Magnum“ ir visą akyse besikeičiantį Kauną“, – saloje susirinkusiems svečiams sakė „Vičiūnų grupės“ vadovas Šarūnas Matijošaitis, rašoma pranešime spaudai.

Anot Kauno miesto mero Visvaldo Matijošaičio, 20 metų miesto centre stovėjęs apleistas viešbutis-vaiduoklis simbolizavo netvarką ir apsileidimą. Šiandien Kaunas tampa miestu, kuriuo verslas pradeda tikėti.

O tikėjimas virsta investuojamais pinigais, kylančiais naujais pastatais ir kuriamomis naujomis darbo vietomis. Šiandien prasidedančios statybos žymi naują didelių pokyčių etapą visam Naujamiesčiui. Pastačius verslo centrus, „Mokslo salą“ ir Koncertų centrą, centrinė Kauno dalis pasikeis neatpažįstamai.

Renginio akcentu tapo simbolinio „Pokyčio“ suolelio, kurį „Vičiūnų grupė“ dovanoja miestui, atidengimas.

Nuo „Magnum“ formą imituojančio suoliuko Nemuno salos svečiai kviečiami stebėti ne tik kaip priešais jų akis dygsta naujasis verslo centras, bet ir kaip keičiasi Kauno Naujamiestis ir visas miestas. Vieta tam išties palanki – iš salos atsiveria kone 360° miesto panorama.

Anot Šarūno Matijošaičio, bene aiškiausia garantija būsimiesiems „Magnum“ nuomininkams yra ta, jog čia įsikurs ir pačios „Vičiūnų grupės“ pagrindinė būstinė.

„Žinoma, didžiojoje dalyje „Magnum“ įsikurs biurai, tačiau daugiau nei 2000 m² pirmame aukšte bus skirti komercinėms patalpoms, veiks kavinės, modernios, pagal poreikį transformuojamos konferencijų salės. Deramai sujungti skirtingos paskirties patalpas į harmoningą visumą ir kokybiškai įgyvendinti ambicingus vystytojų ir architektų sumanymus yra tam tikras iššūkis, bet mes tam visiškai pasirengę“, – renginyje kalbėjo pamatus verslo centrui jau ruošiančios „Kamintos“ vadovas Ramūnas Kaminskas.

Ekologiškumu pasižymės ne tik „Magnum“ verslo centras, bet ir jo statybos būdas. „Kiek pakoregavę pradinį planą ir taupydami laiką bei kaštus, nusprendėme senojo pastato griovimo darbus baigti jau statybų metu. Tai paspartino pačią darbų pradžią, o statybų aikštelėje leidžia racionaliai panaudoti čia pat surūšiuotą ir susmulkintą po griovimo likusį gelžbetonį. Mažiname transportavimo ir medžiagų įsigijimo kaštus, tausojame aplinką“, – sprendimą aiškino Šarūnas Matijošaitis.

Pasak pranešimo, žaliosiomis savybėmis ir nedideliais išlaikymo kaštais pasižymės ir pats duris Kauno centre po dvejų metų atversiantis A+ energinės klasės kompleksas.

Išmanųjį biurų pastatą valdys automatinė pastato valdymo sistema (PVS), kuri parinks tinkamiausią mikroklimatą darbuotojams, šildymui ir vėdinimui naudos atsinaujinančius energijos šaltinius, reguliuos taupųjį LED apšvietimą ir leis autonomiškai valdyti biuro kaštus. Alternatyviais būdais į darbą keliaujantiems žmonėms bus įrengta 80-ies vietų dviračių saugojimo aikštelė su dušais bei persirengimo kambariais, čia pat veiks ir elektromobilių įkrovimo stotelės.

Automobilius darbuotojai ir svečiai paliks antžeminėje bei požeminėje aikštelėse. Pastaroji bus didžiausia dviejų aukštų požeminė automobilių stovėjimo aikštelė Kaune.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)